Fidesz: Az ellenzék csak kampányolni akart az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságban

2019. május 24. 14:07
A testület ellenzéki elnöke a saját kampánycéljaira akarta használni a bizottságot – fogalmazott Halász János.

Az ellenzék csak kampányolni akart az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában – mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője pénteken Budapesten.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki tagjai a Strache-ügyet vitatták volna meg, de az ülés határozatképtelen volt.

Halász János, aki a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke is, úgy értékelte, a testület ellenzéki elnöke a saját kampánycéljaira akarta használni a bizottságot, a pénteki ülés csak az ellenzék kampánycéljait szolgálta volna.

Egy kampánylufi volt az egész, amit ma megpróbáltak felereszteni – fogalmazott Halász János. Kijelentette: a nemzetbiztonsági bizottságot és a szolgálatokat nem lehet kampánycélokra használni. Ezt eddig sem engedték, és ezután sem fogják – rögzítette Halász János. 

A kormánypártok ezért nem vettek részt a pénteki ülésen, képviselőik nem asszisztálnak az ellenzék kampánycéljaihoz – rögzítette. 

Kérdésre azt mondta, hogy alapvetően szocialisták üzleteltek Pecinával, a Magyar Szocialista Párt adta el az osztrák üzletember érdekeltségeinek a Népszabadság szocialista tulajdonban lévő üzletrészét, illetve a Gyurcsány-kormány idején az ő segítségével játszották át a MOL 25 százalékát. Ha valamit vizsgáltatni akarnak, legyen ez – rögzítette a frakciószóvivő. 

Halász János további felvetésre az Avaaz pénteki tüntetéséről azt mondta: jóhiszemű embereket csapnak be és vernek át. A tüntetéssorozat mögött egész Európában az az Avaaz áll, amely migránspárti szervezetként tevékenykedik – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés