Az Európai Unió nem egy szupermarket

2019. május 24. 10:42

Az uniós pénzekkel együtt az európai értékeket is el kell fogadnia minden tagállamnak!

2019. május 24. 10:42
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Guy Verhofstadt, volt belga miniszterelnök és az ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe frakcióvezetője ellátogatott hozzánk, hogy támogassa a Momentumot az EP kampányhajrában.

»Nem lehetsz az Európai Unió tagja csak a pénzért. Tisztelned kell a jogállamiságot, a véleményszabadságot, és az európai alapelveket,« mondta ma Verhofstadt.

Az Európai Parlamentben első dolgom lesz kezdeményezni az uniós támogatási rendszer reformját. Viszont mint Guy is kiemelte, nem a magyar állampolgárokat kell bűntetni Orbán vétkeiért. Mi azért fogunk kiállni, hogy a magyaroknak szánt EU-támogatásokat ne csökkenjenek, de ne a kormányon keresztül kerüljenek elosztásra.

A mostani gyakorlat a korrupció melegágya, ezért az Uniónak közvetlenül kell kiadni az EU-pénzeket a pályázóknak, és ellenőriznie kell a projektek kivitelezését is. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozást pedig olyan feltételül szabnánk a tagállamok számára, melynek teljesítése nélkül nem oszthatnának uniós forrásokat. Továbbá szigoruán szabályoznánk hogy ki pályázhat EU-pénzért, és a kormánypárti politikusok rokonait kizárnánk a pályázati rendszerből, összeférhetetlenségi alapon.

Szövetségeseink az ALDE-ban, amely a választások után várhatóan a harmadik legnagyobb pártcsalád lesz az EP-ben, biztosítottak arról, hogy támogatni fogják a reformjavaslatainkat a következő ciklusban, hogy ne lehessen többet az európai adófizetők pénzéből Európa-ellenes kampányt folytatni és illiberális maffiállamot építeni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. május 25. 19:31
Katka randa vagy és ostoba.
balbako_
2019. május 25. 15:09
Már a szupermarket hasonlat sem igaz, ahogy ő mondja, mert mi előbb fizettünk és most várjuk a jogos visszajárót. De Nincsenek definiált európai értékek, azaz amit mi annak tudtunk eddig -kereszténység, görög, római kultúra, reneszánsz, nemzetállamaink kultúrája azt éppen most tagadják meg az EU-ban, de hogy mit adnak cserébe az nem konkretizálta senki. Ez egy negatív dolog, mert csak azt fúják, hogy mi nem európai érték.
kitiltott
2019. május 25. 13:42
Soroljátok már fel mik azok az értèkek? Aki nem buzi vagy leszbi az már nem is lehet európai ? Aki szereti a sportot az már nem is lehet Európai Aki nem szereti az iszlám kerittéd döntögető migránsokat az márnem is lehet Európai ? Aki nem néz ATV t és RTL klub bot az már nem is lehet Europai ? Aki Dobó Istvánt példaképnek tekinti az nacionalista és újfasiszta? Sorolja már fel valaki milyen Europai értékrendet kellene betartanunk ?
egy genetikusanalattvaló
2019. május 25. 09:39
Európai érték a riporternő lökdösése is a "fogászatunk reklámarca" részvételével tartott Momentum kampányeseményen? Vagy a Guy Verhofstadt részvételével tartott fórumon nem kérdezhet újságíró a szabad sajtó dicsőségére? Kedves párjával ezt azért beszélje meg Cseh Katalin úgy európai módon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik