Az Európai Unió nem egy szupermarket

2019. május 24. 10:42

Cseh Katalin
Facebook
Az uniós pénzekkel együtt az európai értékeket is el kell fogadnia minden tagállamnak!

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Guy Verhofstadt, volt belga miniszterelnök és az ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe frakcióvezetője ellátogatott hozzánk, hogy támogassa a Momentumot az EP kampányhajrában.

»Nem lehetsz az Európai Unió tagja csak a pénzért. Tisztelned kell a jogállamiságot, a véleményszabadságot, és az európai alapelveket,« mondta ma Verhofstadt.

Az Európai Parlamentben első dolgom lesz kezdeményezni az uniós támogatási rendszer reformját. Viszont mint Guy is kiemelte, nem a magyar állampolgárokat kell bűntetni Orbán vétkeiért. Mi azért fogunk kiállni, hogy a magyaroknak szánt EU-támogatásokat ne csökkenjenek, de ne a kormányon keresztül kerüljenek elosztásra.

A mostani gyakorlat a korrupció melegágya, ezért az Uniónak közvetlenül kell kiadni az EU-pénzeket a pályázóknak, és ellenőriznie kell a projektek kivitelezését is. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozást pedig olyan feltételül szabnánk a tagállamok számára, melynek teljesítése nélkül nem oszthatnának uniós forrásokat. Továbbá szigoruán szabályoznánk hogy ki pályázhat EU-pénzért, és a kormánypárti politikusok rokonait kizárnánk a pályázati rendszerből, összeférhetetlenségi alapon.

Szövetségeseink az ALDE-ban, amely a választások után várhatóan a harmadik legnagyobb pártcsalád lesz az EP-ben, biztosítottak arról, hogy támogatni fogják a reformjavaslatainkat a következő ciklusban, hogy ne lehessen többet az európai adófizetők pénzéből Európa-ellenes kampányt folytatni és illiberális maffiállamot építeni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az európia értékeket az égboltra írta lángpallossal a jóisten? Vagy a Koranba Mohamed? Vagy csak úgy döntött pár neomarxista, hogy az az érték, melyet perverz irányultságuk sugall? Vicc ez a csaj.

A mi véleményünk tegnap a sajtótájékoztatón megjelent franciául, hogy Verhofstadt ne mondhassa, hogy nem érti:-))))

A botcsinalta politikusno esete Guy-val.
Fabol vaskarika.

Az EU alapvetően közös piac.
A pénzt a piac megnyitásáért adják, nem ködös ideológiákért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés