Kutatás: mióta Trump az elnök, csökkent a rasszizmus Amerikában

2019. május 23. 16:16
Csökkent a feketékkel és a hispánokkal szembeni előítélet 2016 óta az Egyesült Államokban – derül ki két szociológus, Daniel J. Hopkins és Samantha Washington, a Pennsylvaniai Egyetem professzorainak kutatásából.

A két kutató 2500 amerikait kérdezett ki, akik véleményének változásait 2008 óta nyomon követik – írja többek közt a Spectator USA.

A kutatók eredetileg azt várták, hogy növekvő rasszizmussal találkoznak, főleg a republikánusok és Trump támogatói körében, minthogy szerintük az „előítélet normalizálása” és a „vezetők által megfogalmazott előítélet” a rasszizmus növekedéséhez szokott vezetni. 

Már csak azért is ezt várták, mert a szociológiai szakirodalom szerint az emberekben lappangó előítélet bizonyos események hatására aktivizálódik. 
Mégis az ellenkezője történt. Míg az Obama elnöki éveibe eső 2012-2016 között statisztikailag inszignifikáns, jelentéktelen mértékben csökkent a rasszizmus, azóta sokkal jelentősebb csökkentést tapasztaltak.

Ráadásul ez a csökkenés erősebb a republikánusoknál; kivéve a hispánokkal szembeni előítéleteket, amely erősebb a demokraták esetében. 

 

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Konklúzió: A demokraták kétszínűek.

A progresszív baloldalt támogató fősodorbeli média reakciója a szokásos lesz: agyonhallgatják.
Ha mégis beszélnek róla, akkor jönnek a "szakértők", akik elmagyarázzák, hogy a két kutató sarlatán, Putyin bábja, és nekik több ezer _hiteles_ kutatási eredményeik vannak, miszerint a fehérek született rasszisták, és Trump alatt csak még rasszistábbak lettek.
Ha van eszük az embereknek, akkor ugyanúgy legyinteni fognak a reakcióra, ahogy nálunk is hiteltelenné vált a baloldali média.

A baloldal elemi érdeke, hogy rasszizmus legyen. Képzeld csak el, ha elvesztenék a 90-95%-ban rájuk szavazó feketéknek akár csak az egyharmadát.

A baloldalon óriási az igény rasszizmusra, szexizmusra, különféle elnyomott áldozatokra, és persze elnyomókra, rasszistákra, különben a létezésük egész egyszerűen indokolatlan volna. Ezért van az, hogy minden évben kerül egy újabb betű az LMBTQ sor végére, mert minden évben kell találni, vagy kreálni egy újabb áldozati csoportot, különben, különben mi indokolná, hogy bárki is rájuk szavazzon? Hát semmi hasznuk nincs, csak a nyomort terjesztik.

B+, te tényleg klinikai f.szfej vagy...

"A jelenlegi ellenzékben többen is kifogástalanul (fluent) beszélnek angolul. "
Úgy, mint a videón szereplő "művésznő".
Nesze, kajáld szép országodban:
https://www.facebook.com/haley..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés