Kutatás: mióta Trump az elnök, csökkent a rasszizmus Amerikában

2019. május 23. 16:16

Csökkent a feketékkel és a hispánokkal szembeni előítélet 2016 óta az Egyesült Államokban – derül ki két szociológus, Daniel J. Hopkins és Samantha Washington, a Pennsylvaniai Egyetem professzorainak kutatásából.

2019. május 23. 16:16

A két kutató 2500 amerikait kérdezett ki, akik véleményének változásait 2008 óta nyomon követik – írja többek közt a Spectator USA.

A kutatók eredetileg azt várták, hogy növekvő rasszizmussal találkoznak, főleg a republikánusok és Trump támogatói körében, minthogy szerintük az „előítélet normalizálása” és a „vezetők által megfogalmazott előítélet” a rasszizmus növekedéséhez szokott vezetni. 

Már csak azért is ezt várták, mert a szociológiai szakirodalom szerint az emberekben lappangó előítélet bizonyos események hatására aktivizálódik. 
Mégis az ellenkezője történt. Míg az Obama elnöki éveibe eső 2012-2016 között statisztikailag inszignifikáns, jelentéktelen mértékben csökkent a rasszizmus, azóta sokkal jelentősebb csökkentést tapasztaltak.

Ráadásul ez a csökkenés erősebb a republikánusoknál; kivéve a hispánokkal szembeni előítéleteket, amely erősebb a demokraták esetében. 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2019. május 27. 20:37
Elképzelem, hogy ezek a mostani baloldali alakulatok milyen jól érezték volna magukat a Kádár-rendszer alatt...
Zsolt75
2019. május 24. 06:56
"azért is ezt várták, mert a szociológiai szakirodalom szerint az emberekben lappangó előítélet bizonyos események hatására aktivizálódik. " Hellerágnesok, szevasztok! Várjávárjávárjá….
Akitlosz
2019. május 23. 19:02
Mi az a rasszizmus?
Karvaly
2019. május 23. 17:35
A progresszív baloldalt támogató fősodorbeli média reakciója a szokásos lesz: agyonhallgatják. Ha mégis beszélnek róla, akkor jönnek a "szakértők", akik elmagyarázzák, hogy a két kutató sarlatán, Putyin bábja, és nekik több ezer _hiteles_ kutatási eredményeik vannak, miszerint a fehérek született rasszisták, és Trump alatt csak még rasszistábbak lettek. Ha van eszük az embereknek, akkor ugyanúgy legyinteni fognak a reakcióra, ahogy nálunk is hiteltelenné vált a baloldali média.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik