Greta és a zöld forradalmi rombolók

2019. május 21. 15:08

Koenen Krisztina
Neokohn
A világvégéről szóló látomások veszélyesek is, mert abszolút felelőtlenségre és dühös rombolásra csábítanak, sőt buzdítanak is.

„Az elmúlt tíz évben egyre gyakrabban tűnnek fel Németországban a bűnhődő mozgalmak. Tulajdonképpen a Zöld Párt programmja sem más, mint vezeklés különböző bűnök, mint pl. a környezetszennyezés, a más népek, a nők és a melegek elnyomása miatt. A bűnhődés igénye ma már mozgalom formáját ölti.

Greta Thunberg, egy 16 éves, láthatóan beteg fiatal svéd lány, beutazta az országot, és propagandahadjárata során fiatalok tömege, valamint a nekik tetszeni akaró politikusok előtt terjesztette az igét a közelgő világvégéről. Hódolói főleg fiatal, láthatóan a középosztályhoz tartozó lányok, akik leginkább a régi Beatles-koncertek hisztérikus serdülőire emlékeztetnek.

Greta – anélkül hogy bárki is ellent merne neki mondani – arra hív fel, hogy a közelgő klímakatasztrófa miatt »reszkessetek« a jövőtől, és ezért gyakorlatilag a modern civilizáció összes vívmányát be kell szüntetni, illetve be kell tiltani.

De van ennél sokkal veszélyesebb célja is: a »bűnös« szülők ellen lázítja követőit. A példátlanul jó életért járó köszönet helyett a szülők elleni gyűlöletre szítja a főleg gimnazista fiatalokat, mondván, a szülők azok, akik a »bolygót tönkretették«, és ezért az ilyen emberek uralmát el kell söpörni.

Szép új ökovilág

A világvégére való készülödés mindig is gyönyörteljes dolog volt, többek között ez magyarázza Greta népszerűségét. De a világvégéről szóló látomások veszélyesek is, mert – mivel már semmi sem számít – abszolút felelőtlenségre és dühös rombolásra csábítanak, sőt buzdítanak is.

Egy új világot kell épiteni, ez Greta forradalmi üzenete, amely semmiben sem különbözik az eddig már megélt katasztrofális forradalmak üzenetétől. Szét kell verni a létező, bűnnel terhes világot, hogy helyt adjon egy új, a klíma és az ökológia igényeinek megfelelő világnak – kerül amibe kerül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés