Csúnya szakítás

Az FPÖ Kurz vesztét akarja

2019. május 21. 10:21

Most már megszavaznának egy bizalmatlansági indítványt a régi koalíciós partner ellen – jelentették be Bécsben.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) megszavazna egy bizalmatlansági indítványt a koalíciós partner Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz kancellár ellen, de maga nem kezdeményez ilyet – jelentette kedden az Oe24 hírportál, az Österreich napilap online kiadása.

Ennek Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter adott interjút, akivel kapcsolatban Kurz hétfőn bejelentette, hogy a menesztését javasolja az államfőnek. A még hivatalban lévő miniszter hozzátette: aki bizalmat ad, az bizalmat kap, de aki kételkedést ad, az kételkedést kap. Szerinte Kurz zsákutcába manőverezte magát, és nem számított arra, hogy a szabadságpártiak másokkal ellentétben nem védik annyira a kormányzati hatalmukat.

Heinz-Christian Strache alkancellár, az FPÖ elnöke szombaton lemondásra kényszerült egy korrupciós botrány miatt, és ennek következtében kormányválság alakult ki. Peter Pilz, az ellenzéki Liste Jetzt (Most Lista) vezetője hétfőn bejelentette, hogy bizalmatlansági indítványt kezdeményez a kancellár ellen.

(MTI, Oe24.at)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148748

Ajánljuk még a témában