Az FPÖ Kurz vesztét akarja

2019. május 21. 10:21
Most már megszavaznának egy bizalmatlansági indítványt a régi koalíciós partner ellen – jelentették be Bécsben.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) megszavazna egy bizalmatlansági indítványt a koalíciós partner Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz kancellár ellen, de maga nem kezdeményez ilyet – jelentette kedden az Oe24 hírportál, az Österreich napilap online kiadása.

Ennek Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter adott interjút, akivel kapcsolatban Kurz hétfőn bejelentette, hogy a menesztését javasolja az államfőnek. A még hivatalban lévő miniszter hozzátette: aki bizalmat ad, az bizalmat kap, de aki kételkedést ad, az kételkedést kap. Szerinte Kurz zsákutcába manőverezte magát, és nem számított arra, hogy a szabadságpártiak másokkal ellentétben nem védik annyira a kormányzati hatalmukat.

Heinz-Christian Strache alkancellár, az FPÖ elnöke szombaton lemondásra kényszerült egy korrupciós botrány miatt, és ennek következtében kormányválság alakult ki. Peter Pilz, az ellenzéki Liste Jetzt (Most Lista) vezetője hétfőn bejelentette, hogy bizalmatlansági indítványt kezdeményez a kancellár ellen.

(MTI, Oe24.at)

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiba, nem szabad Ausztriát átjátszani a vörösöknek. Akiket az ugyancsak vörös Merkel hoz helyzetbe.

Teljes tévedésben vagy. Egyedül az oroszok biztos, hogy nem csinálták ezt az akciót. Eddig szerintetek is Putyin az európai jobboldalt támogatta, akkor miért tette volna?
Az viszont reális, hogy valakik az oroszokra akarták terelni a gyanút- lásd USA, az oroszok beavatkoznak a választásokba:-))))

Válaszok:
emhem | 2019. május 21. 13:00

A megválasztása után elég hamar visszavett a vehemenciából, csendesebb lett és ahol tehette ellenünk beszélt és szavazott.
Én csak a választóknak drukkolok, mert könnyen előfordulhat, hogy olyan kormányuk lesz, amire ők nem szavaztak volna. Már a hétvégén van lehetőségük helyre tenni a dolgokat, ha van vér a pucajukban.

Könyörgöm, olvass egy kicsit, mielőtt elhiszed a ballib marhaságait!
Sok helyen találsz elemzéseket és ezek szerint meg fogsz lepődni.
Nem feladatom a tájékoztatásod, most az egyszer megfogadni a tanácsod:-)))))))))
X

A vodka-Red Bull mellé lehet kapott beszéltető smart cuccot is.

kicsit merész azt feltételezned ezen videó után, hogy aki ilyen lelkesen korrumpáltatná az oroszokkal, annak előbb-utóbb ez ne jönne össze...

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 21. 13:50

"aki ilyen lelkesen korrumpáltatná az oroszokkal, annak előbb-utóbb ez ne jönne össze..."

Honnan tudod, hogy a hölgy orosz? Mert mondták?
Ha orosz is még nem oroszok. Azután Igor Makranov már nyilatkozott, hogy ilyen rokona nincs és vizsgáltatni fogja, hogy ki van a történet mögött, ki a rendező.

Mindebből inkább arra lehet következtetni, hogy az ellenfél által megrendezett, előre tervezett lejárató kampánynak a része. Csupán az a kérdés, hogy ki a megrendelő és ki a szolgáltató.
Erre is vannak tippek.

"Már áprilisban tudott róla egy német humorista

Azt egyelőre mindenki csak találgatja, hogy ki és milyen céllal készíthette a videót, és ezt miért most juttatták el a sajtónak. A legtöbben valamilyen titkosszolgálat munkáját gyanítják a háttérben, de többször felmerült Tal Silberstein, korábban Magyarországon is tevékenykedő izraeli kampánytanácsadó szerepe is az ügyben.

Még érdekesebb szál, hogy Jan Böhmermann német komikus már áprilisban tudhatott a videóról. A népszerű humorista akkor egy díjkiosztón élő videón jelentkezett be, amiben ironikusan arról beszélt, hogy néhány FPÖ-s barátjával épp bekokszolva és Red Bullt vedelve lóg egy orosz oligarcha ibizai villájában, ahol arról tárgyalnak, hogy hogyan szerezhetnék meg a Kronen Zeitungot, de erről többet nem mondhat.

Az akció mögött a Centrum a Politika Szépségéért elnevezésű akcionista művészcsoport rejtőzhet, amelynek Böhmermann is tagja. A Kurzschluss14 nevű Twitter-fiókot nem sokkal a Strache-videó kiszivárgása előtt hozták létre, és ennek első követője a Centrum a Politika Szépségéért volt. A Twitter-fiókon ezután sorra jelentek meg részletek a 7 órás videóból. "
https://index.hu/kulfold/2019/..

" Igor Makarov utánanéz annak, hogy nevében ki és miért szerepelt az Ibiza videón. A Der Spiegel ugyanis megírta: a luxusnyaraló Ibizán tele volt kémkamerákkal és mikrofonokkal, vagyis a Szabadságpárt vezére csakugyan csapdába lépett."
https://hvg.hu/kkv/20190520_Ni..

Válaszok:
emhem | 2019. május 21. 15:08

Schröder exkancellár karrierje a Gazpromnál, majd a nyugat-európai–orosz Nord Stream AG konzorcium felügyelőbizottságának elnöki posztja? Az Északi Áramlat gázvezeték projekt megvalósítását közvetlenül irányító, 2006-ban alapított Nord Stream AG többségi tulajdonosa az orosz Gazprom, 51%-kal.

Merkel minden lehallgatás, vagy amerikai ellenkezés dacára ragaszkodik a második gázvezetékhez. Tehát elmondhatjuk, hogy a legendás nagykoalíció egyik tagja sem veti meg az előnyös kapcsolatot az oroszokkal. Csak másoknak tiltják.

Bizonyítani lehetetlen, de természetesen realitás, hogy a mai szupertechnika világában a titkosszolgálatok az adathalászat ezreit, tízezreit hajtják végre a kompromittálási lehetőség jövőben alkalmazása címszó alatt.
Mindenkiről gyűjtik a zsarolhatóság feltételeit, a potenciális politikai ellenfelekről kiemelten, és ezeknek meg is szervezik, kikényszerítik, hogy hibázzanak és ezzel zsarolhatóvá, kompromittált személyekké váljanak.
Ennek tipikus esete Strachéé.
Ráadásul ez az elsődleges szempont, de van másodlagos, ami még nagyobb hasznot hoz a titkosszolgálatokat irányítók számára.
Az emberek, politikusok nagy többsége hibákat vét, NEM BŰNTELEN.
Az ilyen Strache- és hasonló botrányok nyomán senki nem lehet biztos benne, az ő "kihágásai, hibázásai" nincsenek-e felvételen valamelyik trezorban.
És ez a politikai nyomásgyakorlásnak is kiváló eszköze.
Magyarul, mint tanult régi kollégák mondták:
AZ INFORMÁCIÓ - HATALOM!

"Honnan tudod, hogy a hölgy orosz? Mert mondták?"

ő.. állítottam én ilyet?
tökmindegy, hogy orosz-e. annyi biztos, hogy strache azt hitte, egy orosz oligarchával "üzletel" éppen.
minden más mellébeszélés.

Ha Orbán még az EU-választások előtt kilép az EPP-ből és betársul hivatalosan Salviniékhez, Strache-ékhoz, április végén, május elején (ami igen-igen megszervezett volt):
MA MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉT NEM ORBÁN VIKTORNAK HÍVNÁK.
1. Weberék és az EPP vezetősége megtámadja, kizárásra kész állapotba hozza a Fidesz-t.
2. Weber, a CDU elnöke, a bajor CSU vezetője és több német néppárti politikus Orbán-ellenes hangot üt meg, mintegy presszionálva OV-t: Lépjél már le, hagyjál itt bennünket!...
3. Orbán V. találkozik Salvinivel, Strachéval, az EPP riválisaival.
A saját pártjából jött támadások után bejelenti kilépését a Néppártból és bekapcsolódását az új európai nemzeti pártcsaládba. EZ VOLT A MESTERTERV!!! A 3. pont, és itt jön az Isteni gondviselés, szerencse, Trump washingtoni meghívása?, nevezze mindenki, aminek akarja:
ORBÁN VIKTOR NEM TETTE MEG, AMIRE A STRACHE-VIDEÓT KIHEGYEZTÉK, hajszálon múlott, és ma bukott lenne, függetlenül attól, hogy a helyes-logikus lépés az átállás lett volna.
De van egy komoly szempont:
NEM MINDEGY, KIHEZ állsz át, ELÉG ÉRETT-E AZ ÚJ NEMZETI KONZERVATÍV OLDAL ORBÁN VIKTORHOZ, FEL TUD-E NŐNI A FELADATHOZ!?

Lehet ezt ragozni, de azért az igazgatótanácsi tagságért, elnökségért tenni kellett előzőleg valamit. Azt nem osztogatják ingyen. És amit azért tenni kellett, arról koalíciós partnerének, a Zöldeknek is tudnia kellett. Azoknak a Zöldeknek, akik ma üdvöskéi a liberálisoknak.

Csak azt képzeld el, milyen magyarázatot fűznél ahhoz, ha ezt a pozíciót mondjuk, Orbán kapná meg? Ha ez megvan, akkor megtaláltad a megoldást, mit lehet feltételezni Schrőderről, aki valójában megkapta.

Nem tudsz követni, talán olvasd el ismét, én is sokszor átugrok lényeges dolgokon, a gyorsolvasásommmal.
Ha OV átlépett volna két hete, ma nem lenne miniszterelnök, akkora globális nyomást helyeztek volna rá, - a fiókok tele vannak az Orbánnak most már nincs tovább felszólításokkal, csak az alkalomra várnak.
Függetlenül attól, mennyi a reális alap, a tömegek őrjítését 2-3 napig lehet fokozni, bárkivel szemben, elég, az igazság látszatának a látszata.
Utána pedig, ha megtörtént, kiderülhet bármi, senkit nem érdekel, akkor miért mondott le? ez a válasz.
A manipuláció az aljamédiától, amely a 90%-át uralja, határtalan.

Nem akarlak semmiről meggyőzni, csak látom, mellébeszéléssel kerülöd a kérdés lényegét: mit kellett megtenni Schrődernek azért, hogy az oroszok két ilyen stratégiai pozícióba beengedjék? Ehhez kevés volt az, hogy tőlük vették az energiahordozót, ezt többen is megteszik.

"minden más mellébeszélés."

Na jó, folytasd egyedül, nem ez volt a kérdés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés