Kurz: Büntetőjogi következményei is lehetnek Heinz-Christian Strache ibizai kijelentéseinek

2019. május 20. 10:44
„Az FPÖ tönkretette saját magát” – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Heinz-Christian Strache Ibizán tett kijelentései ártottak Ausztriának és akár büntetőjogi következményekhez is vezethetnek – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár a volt alkancellárról a Földközi-tengeri szigeten titokban készített videofelvételről egy hétfői német lapinterjúban.

Sebastian Kurz a Bild című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a videofelvétel „a hatalommal való visszaélésről”, valamint „nyílt korrupciós ajánlatokról” és „a szabad sajtó elleni támadásokról” szól. 

Arra a felvetésre, hogy az Egyesült Államokban ezért akár 25 év börtönbüntetés is járhat, azt mondta, hogy Ausztriában is lehet „büntetőjogilag releváns” mindaz, ami a felvételen elhangzott. Ezt majd az ügyben indított vizsgálatok során kell megállapítani.

„Nagy botrány”

Heinz-Christian Strache már a 2017-es választási kampányban is tett „kétes kijelentéseket”, de „amit ebben a videóban elmond, az egy nagy botrány, politikai tevékenysége végét jelenti, és vélhetően büntetőjogi következményekhez is vezet” – fejtette ki Sebastian Kurz.

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke hozzátette: maga a felvétel is „kétes módszerek” alkalmazásával készült, de „a nagy botrány a tartalom, az ötletelés a hatalommal való visszaélésről”.

A Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnökének kijelentései „ártottak a politika tekintélyének és az ország tekintélyének”, és ezekkel a kijelentésekkel „az FPÖ tönkretette saját magát” – mondta Sebastian Kurz.

 Der Spiegel és a Süddeutsche Zeitung

A rejtett kamerákkal készített videofelvételen Heinz-Christian Strache a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek 2017 júliusában, néhány hónappal az ausztriai parlamenti választás előtt. 

A felvételről pénteken számolt be a Der Spiegel című német hírmagazin és a Süddeutsche Zeitung című német lap. Másnap Heinz-Christian Strache lemondott alkancellári és pártelnöki tisztségéről, Sebastian Kurz pedig felmondta a koalíciót az FPÖ-vel és kezdeményezte előrehozott választások kiírását.

(MTI)

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó lesz a vizsgálat, már ha a németek a teljes vágatlan felvételt átadják. Biztosan nem a hat órás felvételt hozták nyilvánosságra, hanem részleteket.

Vagy az osztrák baloldal.....

Biztosan, azért csúszott hat órát a sajtótájékoztatója.

Addig keverik a szart ez a füleskuvik, amíg bele nem esik a pöcegödörbe.

Bizony, működnek a dolgok Austriában: már meg is van a tényállás, ami nem meglepő, mert maga Kurz hirdetett szigorú kivizsgálást!
„a hatalommal való visszaélés”
„nyílt korrupciós ajánlatok”
„a szabad sajtó elleni támadások” - mint Kurz úr volt szíves ismertetni az eredményt.
Amiért akár 25 év börtönbüntetés is járhat.
A videó létrehozói, az abban szereplő női szereplő, az valahogy kimaradt Kurz úr vizsgálatából.
Az FPÖ-nek Hofer új vezetővel, brutális ellentámadásba kellene menni, még ma!

Válaszok:
pollip | 2019. május 20. 12:03

Jó neved van:-)
Én kiikszeltem

Strache azt mondta, többször emlegette a jog betartását. Ez számíthat egy kis csüt, habár akkor is nagy marhaságot csinált.

Kíváncsi leszek a szavazásra.
Az osztrákok hagyják, hogy kicsinaljak őket, vagy felébredt bennük a csakazértis.

Az ám a demokrácia ha valakinek csapdát állítanak és törvénytelenül lehallgatják.

"Nincs unokahúga az orosz oligarchának, akinek állítólagos unokahúga csőbe húzta Strachét

Ez csapda

A videón, melyet a Der Spiegel és a Süddeutsche Zeitung tett közzé, Heinz Christian Strache csapdát gyanított, de Johann Gudenus megnyugtatta: nincs szó erről. Johann Gudenus tanulmányai egy részét Moszkvában végezte, és ezért ő volt a tolmács Ibizán, Egyébként a Szabadságpárt frakcióvezetője volt az osztrák parlamentben. Igor Makarov utánanéz annak, hogy nevében ki és miért szerepelt az Ibiza videón. A Der Spiegel ugyanis megírta: a luxusnyaraló Ibizán tele volt kémkamerákkal és mikrofonokkal, vagyis a Szabadságpárt vezére csakugyan csapdába lépett. Ráadásul a csapdát állítók remek időzítéssel tették közzé a videót: Heinz Christian Strachét Milánóba várták a szélsőjobboldali pártok csúcstalálkozójára. Helyette a botrány érkezett.Egyetlen gyerek vagyok a családban, úgyhogy aligha lehet unokahúgom

- hangsúlyozta a Forbes orosz kiadásában Igor Makarov, aki most azt kutatja, ki állított csapdát rá hivatkozva az osztrák Szabadságpárt vezérének Ibizán 2017 nyarán."
https://hvg.hu/kkv/20190520_Ni..

A demokrácia őshazája Ausztria Strabag lábakon állva?

„Három órát kellett autóznunk a videó átvételéhez, majd egy benzinkútnál kellett várnunk. Onnan tovább irányítottak minket egy másik helyre, majd egy elhagyott hotel épületében adták át az anyagot. Az egész olyan volt, mint egy rossz filmben
- mondta Bastian Obermayer, a Süddeutsche Zeitung újságírója. Kollégája, Leila Al-Serori arról beszélt, hogy a videót a közzététel előtt alaposan feldolgozták és ellenőrizték. Megnézték, nem manipulált felvételről van-e szó. Az ibizai luxusvillában készített, rejtett kamerás felvétel hangminősége nagyon rossz volt, nem mindig tudták, ki beszél éppen. A német újságírók azt is bevallották, hogy sokszor ők sem mindig értették a cigiző, szusit, Red Bullt és vodkát vedelő politikusok osztrák

Az újságírókat meglepte, hogy a két politikus mennyire kendőzetlenül beszél az ellenfeleik táborába tartozó politikusok személyes ügyeiről egy olyan nőnek, akit nemrég ismertek meg, és ők sem tudhatták, hogy tényleg az-e, akinek kiadta magát.
A laza beszélgetésben például a későbbi osztrák alkancellár arról pletykált, melyik politikus drogozik vagy melyikük homoszexuális. Ilyenekről az ember csak a legbelsőbb bizalmasainak szokott beszélni, mondták az újságírók. A kényelmes ibizai kanapén cigizgető Strache például arról fecsegett, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár is részt vett "drogos hátsó szobákban rendezett szexpartikon".
[…]
Az állítólagos Aljona Makarovának lett állampolgársága is van, így szabadon utazhat az Európai Unióban. A videón azt mondja, szeretne Ausztriába költözni, ahol 250 millió eurót akar befektetni. A videón az is elhangzik, hogy a tőkéjét nem akarja a bankban tartani, az ugyanis "nem egészen legális". A nő azt mondja, meg akarja szerezni a legolvasottabb osztrák lap, a Kronen Zeitung 50 százalékát, és a lapot az Osztrák Szabadságpártnak kedvező irányvonalra állítaná át, cserébe viszont ellenszolgáltatást vár.
[…]
Strache beszél az osztrák szerencsejáték-üzletág és az ivóvízszolgáltatás lehetséges magánosításáról is, amelyben az állam és a privát szolgáltató is jól járhat. Strache azt javasolja az állítólagos orosz milliárdosnőnek, hogy kormányra kerülésük esetén alapítson egy Strabaghoz hasonló céget, és onnantól minden olyan állami megbízást ő kap meg, amit addig a Strabag kapott - természetesen alaposan túlárazva.”
https://index.hu/kulfold/2019/..

"Kurz: Büntetőjogi következményei is lehetnek Heinz-Christian Strache ibizai kijelentéseinek"

Ezt beszélte meg Soros Györggyel a személyes találkozón?

"Már áprilisban tudott róla egy német humorista

Azt egyelőre mindenki csak találgatja, hogy ki és milyen céllal készíthette a videót, és ezt miért most juttatták el a sajtónak. A legtöbben valamilyen titkosszolgálat munkáját gyanítják a háttérben, de többször felmerült Tal Silberstein, korábban Magyarországon is tevékenykedő izraeli kampánytanácsadó szerepe is az ügyben.

Még érdekesebb szál, hogy Jan Böhmermann német komikus már áprilisban tudhatott a videóról. A népszerű humorista akkor egy díjkiosztón élő videón jelentkezett be, amiben ironikusan arról beszélt, hogy néhány FPÖ-s barátjával épp bekokszolva és Red Bullt vedelve lóg egy orosz oligarcha ibizai villájában, ahol arról tárgyalnak, hogy hogyan szerezhetnék meg a Kronen Zeitungot, de erről többet nem mondhat."
https://index.hu/kulfold/2019/..

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 20. 13:22

Demokrácia

Ha a Cukros Bácsi politikai pártoka, politikusokat támogat az demokratikus.

Ha egy csinos gazdag szőke nő politikai pártokat, politikusokat támogat akkor korrupció.

Ha már "többször felmerült Tal Silberstein, korábban Magyarországon is tevékenykedő izraeli kampánytanácsadó szerepe is az ügyben."

"Hatalmas botrány tört ki Ausztriában, ahol két hét múlva választásokat tartanak. Augusztusban antiszemita kampány indult a közösségi médiában az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, a fiatal Sebastian Kurz külügyminiszter ellen. "Az igazság Sebastian Kurzról" elnevezésű Facebook-csoportban nagyrészt kamu profilokon keresztül azt sulykolták, hogy Kurz a milliárdos Soros György kétes politikai hálózatának tagja.”

A Profil és a Die Presse című lap most dokumentumok alapján kiderítette, hogy a médiakampány mögött az Osztrák Szociáldemokrata Párt által felkért izraeli kampánytanácsadó, Tal Silberstein áll. Egy kisebb team segítségével ő szervezte meg a Facebook-csoport létrehozását és elindítását.
A mocskos kampányt augusztusban indították el, de az osztrák szociáldemokraták már augusztus 17-én felmondtak a kampánygurunak, akit Izraelben néhány napra pénzmosás gyanújával vettek őrizetbe. Innentől már az SPÖ nem fizetett a tanácsadónak és embereit is leváltották. Az oldal azonban megmaradt, és annak hangvétele egyre durvábbá vált.

Tal Silberstein korábban Magyarországon is dolgozott az MSZP-nek. Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején vették igénybe a korábban Bill Clintonnak, Ehud Baraknak és Gerhard Schrödernek is segítséget nyújtó Greenberg Quinlan Rosner tanácsadócéget. A kormányzati tanácsadásra koncentráló munkára Tal Silbersteint és Jeremy Rosnert küldték Magyarországra. A tanácsadócég a 2004-es EP-választáson azt javasolta, hogy az MSZP és a Fidesz közös listán indulva mutassa meg az unió iránti elkötelezettségét. Ez a kezdeményezés közröhej tárgya lett, és hozzájárult a párt EP-s vereségéhez.”
https://index.hu/kulfold/2017/..

Háborúban az igazság az első áldozat, és az információ erősebb a golyóknál.

IRA - Sétáló hullák c. film
......
Gazdasági és politikai háborúban is.
................
A legértékesebb dolog, amit ismerek, az az információ.

Tőzsdecápák c. film
..................
Akár egy Cukros Bácsi is mondhatná.

"Igor Makarov, aki most azt kutatja, ki állított csapdát rá hivatkozva az osztrák Szabadságpárt vezérének Ibizán 2017 nyarán."

A makarovi "pofonok" még hátra vannak. Vajon ki/kik kapja/kapják?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés