Strache-ügy: a Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi

2019. május 19. 14:34
A párt azt tárná fel, vannak-e magyar vonatkozásai az esetnek. Szilágyi György emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök májusban találkozott az osztrák politikussal.

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik annak feltárására: vannak-e magyar vonatkozásai a Strache-ügynek. A párt azt is szeretné, ha a nemzetbiztonsági bizottság is a lehető leghamarabb összeülne az ügy miatt – mondta a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Szilágyi György emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök májusban találkozott az osztrák politikussal. 

Az ügyet a képviselő úgy jellemezte: Heinz-Christian Strache saját magát buktatta le, „és így Orbán Viktort is”, hiszen egy „korrupciós, oligarchás megbeszélésen Strache magyar mintára állíttatta volna az Osztrák Szabadságpárt szolgálatába Ausztria legnagyobb bulvárlapját”

Amibe az osztrák politikus belebukott, Magyarországon egy működő rendszer – fogalmazott –, ennek pedig nálunk is kell, hogy legyen következménye.  

Feltette a kérdést: a magyar rendszer kiépítésében is voltak orosz közreműködők? Közrejátszhatott-e a kormányhoz közeli médiabirodalom kiépítésében a Paks II. szerződés vagy az orosz kémbank Magyarországra telepítése? –  sorolta kérdéseit. A politikus szerint a bizottságoknak arra is választ kell adni: az oroszok strómanja-e Heinrich Pecina, akivel Orbán Viktor is tárgyalt, és aki több országos lapot is felvásárolt? 

Orbán Viktor szövetségi rendszere összeomlani látszik – jelentette ki Szilágyi György.  Hozzátette: nem engedhető meg, hogy a Fidesz a vesztes oldalra vezesse az országot az európai politikában.

(MTI)

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És kik lennének, akik átmennek Ausztriába és maguk elé citálják vallomástételre Kurzot, Strachét, sőt a rejtélyes videós nőt?
Addig érthető, hogy Jobbikos vezetné a nyomozást...

A hülyeségnek nincsenek magyar vonatkozàsai. Zàzrit Roy vàltotta de annyira hülye , hogy eldugtàk.

Én régen azt hittem, hogy a hülyeségnek van határa és konvergál
valamihez. De nem.

A Sargentini jelentésben még mindig paramilitàris miliciàk masiroznak cigàny tanyákon. Zàzri nagyon okos akart lenni az operett gàrdájával.

A népszerűtlenségi versenyben Puzsér már veri Ferit. Sok munka van benne. A Borzalom főpolgármester jelöltje :)

Jövő vasárnap kiderülhet, még a Klein-Dobrev-klán is veri.

Duguljatok már el!

Van már egy DK, semmi szükség a klónjára.

Ezt tanították neked a jegyesoktatáson? Hogy cigányozz, mert az szép liberális szokás?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés