Titkos videófelvétel került elő Strachéról

2019. május 17. 20:36
Orosz szálú bizniszekről egyeztetett az osztrák Szabadságpárt elnöke Ibizán: Strache elismerte a történteket, de védekezik.

A Spiegel és a Süddeutsche Zeitung egyszerre számolt be péntek este egy titkos videófelvételről, amelyen Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, Ausztria jelenlegi kancellárhelyettese és párttársa, Johann Gudenus jelenlegi frakcióvezető arról egyeztet Ibiza szigetén 2017-ben egy feltételezett orosz oligarcha-rokonnal, hogy állami szerződéseket ajánlanának kampánytámogatásért cserébe. 

A lapok szerint Strache és Gudenus hat órán keresztül tárgyaltak partnereikkel. Strache arról beszél, hogy ha átveszik a Kronen Zeitungot a választások előtt, és az első helyre húzzák fel a pártot, akkor „mindenről beszélhetünk”. A szabadságpárti politikus útépítési megbízásokat ígért, odaadta volna a Strabag mostani állami megbízásait is egy új hasonló cégnek. A szabadságpártiak pártfinanszírozási trükkökről is beszélnek a felvételen.

„A találkozó nyilvánvalóan egy csapda volt az FPÖ-politikusai számára” – írja a Spiegel.

Heinz-Christian Strache reagált is a felvételekre: elismerte, hogy megtörtént a találkozó egy ibizai villában, szerinte egy laza hangulatú magántalálkozóról volt szó, ahol ő többször felhívta a figyelmet az osztrák jogrend betartásának szükségességére, és végső soron ő vagy az FPÖ soha nem szerzett előnyt ezektől a személyektől. Strache azt is megjegyzi válaszában, hogy „egyébként sok alkohol fogyott az este folyamán és magas nyelvi korlátok is voltak”.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kínos és persze a felvétel az EP választások előtt került elő, ami egy rakás szavazatukba fog kerülni.

2017-től idáig valaki őrizgette.

Normális embert ilyen csőbe behúzni NEM lehet.

Nyilván Strache sokat volt kénytelen alap nélkül is nyelni, de ez nem ok arra, h. a fejét elvesztve ilyesmiről tárgyaljon bárkivel. Tudhatta volna, h. életveszélyes és h. mit kockáztat.

Ez Orbánra semmilyen fényt nem vet, Strache viszont ebből nem fog tudni jól kijönni. A Szabadság Párt túl fogja élni Strachét. Senki sem pótolhatatlan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés