Mi rosszat csinált Orbán Washingtonban, amit Gyurcsány nem?

2019. május 15. 15:53
Megtalálta az Orbán-Trump találkozó leggyengébb pontját a Guardian tudósítója!

„Trump az Ovális Irodában van, és Orbán Viktor magyar miniszterelnök társaságában beszél a sajtónak. Mindketten manpsreadingelnek sárga bőrfotelekben ülve.”

Ezt írta a Trump-Orbán találkozóról tudósítva a Guardianon Lauren Aratani.

A „manspreading” a feminista mozgalom egyik új mumusa: azt jelenti, hogy a férfiak széteszik a lábukat, amikor ülnek, s ez a patriarchátus jele. A Transport for London, a brit főváros közlekedési vállalata például nemrég oktatta ki a férfiakat, hogy miként üljenek a metrón. Hogy mi baj lehet ezzel a Fehér Házban egy egyszemélyes fotelban ülve, azt nem tudjuk.

Az is igaz, hogy ez az elhelyezkedés nem Trump- és nem Orbán-specifikus, mondhatjuk, meglehetősen általános.

Ugyanakkor találtunk valakit, aki – legalábbis a fotózás pillanatában – nem „manspreadingelt”, amikor George W. Bush-sal találkozott:

(nyitókép: MTI)

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A testbeszéd van jelentősége.
Testünk beszél, kommunikál, kifejezi belső érzéseinket.
Az ötvenéves munkaviszonyom alatt zömében a munkakörömhöz tárgyalás igény kapcsolódott. Megfigyeltem, hogy miképpen viselkedik a tárgyaló partner és a testének különböző mozgásaiból lehetett következtetni az érzéseire, valódi mondanivalójára, véleményére.
Félórás tárgyalás után az esetek többségében el tudtam dönteni, hogy lesz e értelme a tárgyalásnak, lesz e megegyezés.
Javaslom mindenkinek elolvasni Barbara és Allan Pease A testbeszéd enciklopédiája című könyvét.
Néhány idézet, melyet magam is megtapasztaltam és a tárgyalás során bevált.

A nyitott kar és láb helyzete árulkodik a beszélgetés során elhangzott téma iránt érzett nyitottságunkról.

Aki kezét és lábát is keresztbe veti, valószínűleg elzárkózik a beszélgetéstől.

Az amerikai férfiak és az amerikanizálódott kultúrák fiataljai között divat, ez a testhelyzet teljes tekintélyében reflektorfénybe helyezi a férfiasságot. A csimpánzok is használják az amerikai négyest, hisz esetükben így elkerülhető az agresszió és a komolyabb verekedés.

Amikor az úgynevezett amerikai négyes lábmarkolással is társul, arra mutat, hogy nem egyszerűen rivalizáló hangulatban van az illető, hanem nyakas, konok egyéniség is, aki célját ha törik, ha szakad, véghezviszi, minden véleményt és megnyilvánulást elutasítva.

A bokakulcsolás gesztusa valamilyen negatív érzelem, szorongás és bizonytalanság érzéséről, megéléséről árulkodik. A férfiak estében a bokakulcsoláshoz sokszor társul a lábak markolászása, vagy kapaszkodás a szék karfájában.

Az lehet, hogy Gyurcsány lábtartása nem "manspreading" (terjeszkedő), de a stílusa annál inkább. Ennek figyelembevételével, már a lábtartással is leplezi akarja a valódi énjét.
Röviden: csal.

Hát én a 90-es évek elején kezdtem a nemi életem, és rendkívüli módon zavart az általad preferált jelenség. Szerencsére az ezredforduló itt is fordulatot hozott. Számomra eljött a paradicsomi időszak. :-D

Na de abból van már 86!
Én a ciszheterót választottam, annak is a fehér alcsoportját. Ez 2-3 szinttel a patkány alatt van, de egyelőre nem sikerült tudományos megközelítéssel meggyőznöm a tudatalattim egy identitásváltásról, arról hogy vmely másik csoportba tartozni sokkal progresszívebb lenne. Minden reggel úgy kelek, hogy maradtam a legalsó kategóriában.

Hát akkor legyen womanspreading. Velem lehet alkudozni ezügyben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés