Drónokkal támadtak szaúdi olajipari létesítményeket a lázadók

2019. május 14. 13:49
Lezártak egy kelet-nyugati olajvezetéket Háled al-Falih közlése szerint.

Drónokkal támadtak szaúdi olajipari létesítményeket a jemeni lázadók – közölte a monarchia energiaügyi minisztere kedden. Háled al-Falih elmondta, hogy az Irán támogatását élvező húszi felkelők két olajszivattyú-állomást támadtak meg Rijád közelében.

A „terrorcselekmény” miatt az Aramco olajvállalatnak le kellett zárnia a Janbu kikötőjében végződő kelet-nyugati olajvezetéket – közölte. A miniszter elmondta, hogy a robbanószerrel megrakott drónok támadása nem befolyásolta az olajtermelést.

A lázadók által üzemeltetett Maszira televízió arról számolt be, hogy hét drón hajtotta végre a támadásokat a „kulcsfontosságú szaúdi létesítmények ellen”. „Ez egy nagyszabású katonai művelet volt, válaszul az agresszióra és népünk blokádjára, és készek vagyunk több ilyen rendkívüli és könyörtelen csapást véghezvinni” – hangoztatta egy húszi illetékes. A húszik korábban több drón- és rakétatámadást indítottak Szaúd-Arábia ellen.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi síita lázadók, valamint a Szaúd-Arábia és más arab országok által 2015 óta támogatott, a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz – a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassacskán a szaúdi demokraták is megismerik az Amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten és jöhet még a kölcsönkenyér is, meg a többi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés