Potápi: Népszerűek a gyermekvállalást segítő támogatások

2019. május 7. 16:41
Az államtitkár szerint a magyar kormány számon tartja a külhoni magyar gyerekeket is, és ösztönzi a gyermekvállalást a Kárpát-medence minden részén.

Egyre népszerűbbé válnak a gyermekvállalást is segítő támogatások a Kárpát-medencében, a kérvények körülbelül egynegyed érkezett a Vajdaságból – emelte ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár kedden Zentán, ahol a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve keretében babacsomaggal ajándékozott meg 80 vajdasági családot. 

Mint mondta 6600 babacsomagot állítottak össze Kárpát-medence-szerte, és ezek nagy részét már sikerült is kiosztani. Elsősorban a 2017-ben és 2018-ban született gyerekeket és szüleiket keresték meg – emelte ki. Hozzátette, hogy azok kaptak és kaphatnak babacsomagot, akik igényelték a 64 ezer forintos anyasági támogatást, és esetleg éltek a 42 500 forintos babakötvény lehetőségével. A csomagot értéke 15-20 ezer forint körül mozog, és olyan használati tárgyak találhatók bennük, amelyek a csecsemők születésekor hasznosak lehetnek a családnak. 

Az ajándék „gesztusértéke azonban sokkal nagyobb, mert ebből is láthatják a magyar családok, hogy a magyar kormány odafigyel rájuk, számon tartja a gyerekeket és ösztönzi a gyermekvállalást attól függetlenül, hogy mely részén élnek a Kárpát-medencének” – magyarázta az államtitkár. Mint mondta: a magyar kormány azt szeretné, ha minél több gyerek születne Magyarországon és a Kárpát-medencében. 

2019-et a külhoni magyar gyerekek éveként hirdették  meg. A tematikus év programjaira egymilliárd forintot fordít a Nemzetpolitikai Államtitkárság. A pénz 80 százalékát  pályázatokon lehet elnyerni, elsősorban civil és egyházi szervezeteket támogatnak, illetve olyan családi és fiatal vállalkozók részére szánják, akik támogatják a kisgyermekes családokat és a nagycsaládokat. Emellett azt szeretnék, ha a védőnői hálózatot is sikerülne erősíteni, illetve – ahol nincs, ott – kiépíteni ebből a pénzből – tette hozzá Potápi Árpád János. 

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Izé, szólhatna neki valaki, hogy nemcsak a Kárpát-Medencében születnek magyar gyerekek!!!

https://hu.euronews.com/2019/0..

Mondjuk az tény, hogy a Nyugat-Európában élő gonosz szülök közül sokan nem a Pártot támogatják...

Ezt a részt is olvastad????

"...Egyre népszerűbbé válnak a gyermekvállalást is segítő támogatások a Kárpát-medencében, a kérvények körülbelül egynegyed érkezett a Vajdaságból – emelte ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár kedden Zentán, ahol a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve keretében babacsomaggal ajándékozott meg 80 vajdasági családot.

Mint mondta 6600 babacsomagot állítottak össze Kárpát-medence-szerte, és ezek nagy részét már sikerült is kiosztani..."

Szerinted ez a nyugaton élökre vonatkozik????

Biztos, hogy sokan haza akarnak jönni, de szerinted kik vannak többen?
Akik haza akarnak jönni, vagy azok akik külföldre (nyugatra) akarnak költözni??

Természetesen semmi bajom ezzel.
Azzal viszont már sok, hogy a "nyugaton" élőkkel Pártunk és Kormányunk nem igazán foglakozik, pedig ők annyi pénzt hazautalnak évente, aminek csak az ÁFA bevétele sok milliárd Forint.

A kiköltözök is tudják, hogy "nagy részük" haza fog jönni?
Mert Pártunk és Kormányunk erről beszél ez biztos, de mia valóság??????

https://hirtv.hu/ahirtvhirei_a..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés