Top 5

Bangóné öt legemlékezetesebb villanása

2019. május 4. 07:48

Nagyot ment az elmúlt egy évben az MSZP női politikusa. Best of Bangóné.

Egy időre szinte biztosan a háttérbe fog vonulni az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó az ATV-s patkányozását követően. 

Hogy olvasóink mégse unatkozzanak, egy kis összeállítással kedveskedünk számukra. Összegyűjtöttük az MSZP-s politikus öt legnagyobb dobását az elmúlt egy évből.

Csak a választás után mondta volna meg, befogadna-e az MSZP menekülteket

Már javában zajlott a tavalyi országgyűlési választási kampány, amikor egy sajtótájékoztatón megkérdezték Bangónét, befogadna-e az MSZP menekülteket kormányra kerülése esetén. 

Az MSZP nagyágyúja nem bonyolította túl a választ. Egyszerűen csak annyit mondott: „április 9-én válaszolok önnek erre a kérdésre”. A Fidesz köszönte szépen a magas labdát, kampányvideót készített a nyilatkozatból.

Műsor az MTVA-székházban: „kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé!”

Az ajtónak futó, könnygázt nyelő Kunhalmi Ágnes, valamint a földön hempergő Varju László mellett Bangóné Borbély Ildikó volt az arca a tavaly decemberi tüntetéssorozatnak. 

Az MTVA elfoglalásnak egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Bangóné kitalálta, hogyan lehet igazán drámai képsorokat prezentálni a nyilvánosság számára. Egy probléma volt csak: bekapcsolva maradt a kamera, így a rendező instrukcióit mindenki követhette.

„Kapcsold már ki!” – fordult oda a Facebookon bejelentkező Bősz Anetthez Bangóné, majd így folytatta: „Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket. Jó?”

Az MSZP politikusa annyira beleélte magát a DRÁMÁBA, hogy a földön hasalva a következket mondta: „teljesen ki vagyok készülve, hogy valamikor majd a gyerekeim ezt a képet látni fogják”.

Beléjük akarták „foLYtani” a szót, de ők ezt nem hagyták

Nem egyszerű dolog a helyesírás. 

Az ellenzéki szavazók és politikusok december óta várták az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapját. Tiltakozást, a korábbi harmatos ellenzéki politizálással való szakítást, tökös permormanszokat ígért az egész ellenzék, benne az MSZP is.  

Ekkor jött a hiba, ami nevetségessé tette az ellenzéki akciózást. Az MSZP két politikusa, Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes ugyanis helytelenül megírt transzparensekkel állt ki az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé. A szocialistáknak ezúttal a j és a ly közti különbségbe tört bele a bicskájuk. 

Sima vereség a családpolitikai vitán

Bár márciusra mindenki számára nyilvánvalóvá válhatott, hogy nem Bangóné a legélesebb kés az MSZP fiókjában, a szocialisták nem vonták háttérbe a politikust, sőt családpolitikai vitára küldték Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral.

A vitáról mi is beszámoltunk itt. A csörte csúcspontja az volt, amikor Novák Bangóné korábbi helyesírási hibáin trollkodott, ez még a Népszava szerint is zavarba hozta a szocialista politikust. „A statisztika bűvös világába tévedtünk, ami a helyesíráshoz hasonlóan nehéz terep” – szúrt oda képviselőtársának a Fidesz alelnöke az ELTE jogi karán. A megjegyzést a közönség hangos nevetéssel és tapssal fogadta.

Az Index azt írta a vitáról, hogy „a szocialista Bangónéval nem vállalt az államtitkár túl nagy kockázatot, Novák könnyedén kezelte a helyzetet, ráadásul a közönség reakcióiból is úgy tűnt, hogy ezen az estén inkább neki állt a zászló.” A portál szerint Bangóné általános egészségügyezése közben többször érezhető feszengés volt a padsorokban, míg az egyébként is inkább Novákkal szimpatizáló közönség értékelte az államtitkár minden fricskáját”.

A Népszava már a címben is utalt rá, ki jött ki jobban a meccsből. „Novák vs. Bangóné – 1:0” – tette ki címlapra a baloldali napilap.

Megbocsáthatatlan hiba: a választókat patkányozni

Mit csinál egy racionálisan viselkedő politikus a választási kampány utolsó hónapjában? Mivel célja a választók bizalmának elnyerése, próbál a kedvükben járni, számukra vonzó politikát kínálni.

Mit csinál Bangóné Borbély Ildikó a választási kampány utolsó hónapjában? Lepatkányozza a Fidesz szavazóit.

Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkány-téma felhozódott Budapesten” – ez az az ominózus mondat, amely kiborította a bilit még ellenzéki oldalon is. Bangóné egyébként arra a kérdésre válaszolt így, hogy mégis miért ilyen magas a Fidesz támogatottsága. Amikor arról kérdezték, mi az áthallása ennek a kijelentésnek, a politikus csak annyit mondott: mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.

A Fidesz kihasználta a helyzetet, kampányt indított Bangóné mondatait követően. Az MSZP viszont ahelyett, hogy rögtön leválasztotta volna magáról az ügyet egy kemény elhatárolódással, lemondatással, kizárással, inkább beleállt a patkányozásba. Ujhelyi István, a Fidesz az MSZP kampányfőnöke le is gyártott egy patkánykormányt emlegető videót, így a patkány-gate folytatódott. Már Ujhelyi szövege sem volt kispályás: „nevezzük el a politikai maffiájuk időszakát »patkánykormányzásnak«. Égjen csak rájuk a jelző, ha már így alakult az elmúlt néhány nap”.

A keménykedés után másnap hirtelen visszavonulás jött, Ujhelyi törölte a videót, de azért hozzátette, „ez az MSZP nem hagyja magát, jobb, ha a fideszes urak és kiszolgálóik ezt tudomásul veszik”.

Már épp elhalt volna a patkány-sztori, amikor jött Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője. Ahogy az lenni szokott, nem tud akkora bakot lőni az MSZP, hogy Pulai ne lássa meg benne a SIKERT. Az elemő az ATV műsorában először arról beszélt, hogy a Fidesz megint hazudik, mert Bangóné nem azt mondta, amit a Fidesz szerint mondott. Majd levezette, hogy valójában egy sikersztori a patkányozás, hiszen az MSZP és a DK szavazóinak tetszett, legalábbis egy Facebook-felmérés szerint hatalmas „mozgósító erővel” bírt az ügy, így egyáltalán nem biztos, hogy az MSZP valóban leáll a patkányozással. Pulai azzal folytatta, hogy az MSZP csak „FIGYELMEZTETŐ LÖVÉST” adott le a Fidesznek a patkányozással, hiszen megmutatták, hogy „ha ti így, akkor mi is tudunk így”. Pulai mélyelemzését még a Nyugati Fény studióban ülő munkatársa, Fekete Norbert is hangosan kiröhögte.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147846

Ajánljuk még a témában