Három csapás vár a téveszmék ideológusaira

2019. április 26. 11:42

Földi László
Magyar Nemzet
Előbukkan hát a régi igazság, miszerint a taktika kijelölésében lehet hibázni, mert az korrigálható. De a stratégiában soha!

„A nem kívánt folyamat elkezdődött. Európa meggyengült biztonsági pozíciója miatt újjáélednek a korábbi szélsőséges, szeparatista szervezetek, mint történik ez Észak-Írországban az »új IRA« megalakulásával. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a baszk ETA is ismételten előlépne a történelmi homályból.

Biztonságpolitikai szempontból nehéz és bonyolult, hosszú időszakot felölelő korszak köszönt Európára. S mindennek tetejébe kiderült, hogy a védelmi stratégia kontraproduktív módon nem a többség, hanem egy szűk kisebbségben lévő érdekcsoport elképzeléseit szeretné kiszolgálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudta Fukuyama, mit miért ír, hogy vége.
Érzékenyítő iránya ennek: éppen ezért a hagyomámyos modelleknek, társadalmaknak is - vége.
Adja oda minden állam az adminisztratív irányítását a full független civileknek, akik civilségből, érdek nélkül megoldják a dolgokat és mindenki boldog lesz.
És ráadásul mindez - szintén érdek nélküli, filantróp jóakaró Nyílt társadalmában, ez tényleg a történelem vége, magyarul, a világok fokozhatatlan, tovább már nem javítható: legjobbika.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés