London nem szeretne újabb skót függetlenségi népszavazást

2019. április 25. 15:04
2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére kiléptetik az EU-ból.

London nem kíván hozzájárulni az újabb skót függetlenségi népszavazás kiírásához – mondta csütörtökön a brit kormány kabinetirodájának vezetője.

David Lidington, aki e tisztségében Theresa May miniszterelnök helyettesének számít, a BBC brit közszolgálati rádió skóciai csatornájának – BBC Scotland – nyilatkozva kijelentette: nincsenek arra utaló jelek, hogy a skót függetlenségről tartott előző referendum óta „megugrott volna” a Skócia elszakadását pártolók aránya.

A skót függetlenségről 2014 szeptemberében már tartottak egy népszavazást, de akkor az elszakadást ellenzők győztek 55 százalékos többséggel.

Lidington a csütörtöki BBC-interjúban kijelentette azt is, hogy a 2014-es referendum egy nemzedéknyi időre rendezte a kérdést. Lidington nyilatkozatának előzményeként Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerdán közölte, hogy még a következő skóciai parlamenti választások előtt, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére kiléptetik az Európai Unióból.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes adalék ehhez, hogy a Monarchia EGYIK nagy összetartó kapcsa a királyi család, akiket mostanáig a tenyerén hordott a média, most pedig minden igyekezetével azon van, hogy szétverje a róluk festett szerethető képet... Én nem mondom, hogy a múltkori népszavazáson mindenki azért voksolt az együttmaradásra, mert imádja a királynőt és Vilmost a családjával, de tuti volt egy ilyen réteg. Mostanában elég nagy erők mozdultak meg, hogy mindezt bemaszatolják...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés