500 bivallyal csökkentik egy nemzeti park populációját az aszály miatt

2019. április 25. 10:18
A terület csak 400 ellátására képes.

A namíbiai Waterberg Plateau Park több mint 500 bivalyát kell átköltöztetni, eladni vagy levágni a szűnni nem akaró szárazság miatt – jelentette be a héten a dél-afrikai ország kormányának illetékese. A namíbiai környezetügyi és turisztikai minisztérium vezető munkatársa, Colgar Sikopo szerint az ország nemzeti parkjainak egy részében olyan rossz állapotok uralkodnak, hogy ha a kormány nem lép közbe, akkor nagyon sok állat fog elpusztulni.

„Jelenleg azon dolgozunk, hogy csökkentsük a Waterberg park bivalypopulációját. Amennyiben nem adjuk el vagy költöztetjük át az állatokat, akkor elpusztulnak” – húzta alá Sikopo. Hozzátette: „az állatokat árverésre bocsátjuk, áttelepítjük vagy leöljük őket, és a húsukat iskoláknak vagy az élelmiszerbanknak adományozzuk”.

Jelenleg nagyjából 900 bivaly él a parkban, ám a szárazság miatt a terület mindössze 400 állat ellátására képes. A namíbiai kormány az utolsó simításokat végzi a nemzeti parkokra vonatkozó aszálystratégián. Namíbiának húsz nemzeti parkja van.

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja. Nem migrálhatnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés