Ismét több száz fős migránskaraván indult az USA felé

2019. április 10. 18:40
Hondurasiak százai indultak útnak ismét az Egyesült Államok felé szerda hajnalban. A menetet a közösségi hálózatokon keresztül szervezték, felszólítva az embereket, hogy egységesen vonuljanak az Egyesült Államok felé.

Ismét több száz migráns indult útnak az Egyesült Államok déli határa felé szerdára virradóra Hondurasból, dacára a szigorú amerikai bevándorlási politikának – jelentette a közép-amerikai állam sajtója.

A rendőrség közlése szerint a hozzávetőleg 1000 fős csoport a hondurasi San Pedro Sula városából kelt útra északi irányba. Egyesek gyalog, mások buszon vágtak neki az első útszakasznak a guatemalai határig. A vöröskereszt nyolcszáz főre becsülte a migránskaraván létszámát. A menetet a közösségi hálózatokon keresztül szervezték, felszólítva az embereket, hogy egységesen vonuljanak az Egyesült Államok felé.

Október óta több ezer közép-amerikai érkezett gyalog az Egyesült Államok déli határához, elsősorban az erőszak és a nyomor elől menekülve. Donald Trump amerikai elnök azonban nem akarja őket az Egyesült Államokba engedni. Pénteken az amerikai-mexikói határon tett látogatása során kijelentette: „Az Egyesült Államok megtelt, a migránsok forduljanak vissza!”

Az amerikai külügyminisztérium március végén jelentette be, hogy az Egyesült Államok befejezi a pénzügyi segítségnyújtást El Salvadornak, Guatemalának és Hondurasnak. Korábban Trump azzal vádolta a három közép-amerikai országot, hogy azok állítottak össze migránskaravánokat állampolgárai „exportálására” az Egyesült Államokba.

Márciusban az Egyesült Államok déli határán 103 492 embert tartóztattak fel. Tizenkét éve nem volt példa ilyen tömegű intézkedésre. Voltak közöttük, akiket illegális határátlépés közben fogtak el, valamint olyan menedékkérők is, akik érvényes iratok hiányában akartak a határátkelőkön az Egyesült Államokba jutni.

(MTI)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Addig baszakodnak karavánék, amíg páran pórul nem járnak vagy a mexikói, vagy az Usa határszakaszon.

Persze a ballib sajtó üvöltözni fog, hogy mégis hogyan merészelik az országok védeni a határaikat, de ez a fajta hazug, álmorális - más faszával a csalánt verés - náluk már rutintevékenység. A többiek viszont otthon talán rájönnek, hogy mégsem igaz minden, amit a facebookon olvasnak.

Ha még mindig nem ismered a választási törvényt, se a magyart se nemzetközit, akkor legalább ne blamáld itt magad ilyen szövegekkel, mert csak az a pár ember eszi meg, akinek annyi fogalma van róla mint neked.

Ha érdekel, nézz utána a neten, mert senki nem fogja nektek elmagyarázni minden nap!!!!

Nem akarok belemenni ebbe a vitába, mert tényleg nem érted. Valóban a győztes viszi a többet, de a kormánypárt nem nyert volna csak a pártlistán, mert elfelejted, hogy az egyéni körzetekben szinte mindenhol a Fidesz győzött, és ezzel együtt adja ki az eredményt.
Ez most lehet, hogy nem kedvez az ellenzéknek, de elfelejted, hogy 2010-ben a régi szisztémával nyertek kétharmadot.
Az új törvény a Fidesznek is veszélyes volt mert, ha emlékeznél, Szanyi azzal poénkodott, hogy lehet, hogy ők nyernek kétharmaddal. Meg is történhetett volna, ha több szavazat jön be nekik, és a a körzetekben is nyernek.
A világ sok országában azért van ugyanez a rendszer, mert stabilabb kormányzást tesz lehetővé.
Az jól hangzik, hogy van lehetőség a második fordulóban összefogni, de ugyanez a hátrány is. Volt rá példa, hogy kis támogatottságú szdsz dirigáltt, mert a sokkal erősebb mszp kénytelen volt hagyni, hogy a farok csóválja a kutyát.
Minél több párt alkot koalíciót, annál problémásabb a kormányzás a sokféle érdek miatt, csak a marakodás van kormányon belül.
A másik nagy tévedés, amikor azt mondják, az ellenzéki oldalon többen vannak. Persze. De az ELLENZÉK az nem EGY PÁRT, hanem néhány nagyobb, meg egy csomó kicsi, akik be sem jutottak.
Tessék. Ott a lehetőség. Az ellenzéki oldal alkosson EGY TÖMBÖT egy pártot, és rögtön ott lesz egy nagy erő a Fidesz-Kdnp-vel szemben, és szerezzenek több szavazatot!
Ha tudnak!
Azért akármilyen választási rendszer van, azt nem lehet megúszni, hogy a győztesnek kell több szavazatot kapni. Ez ilyen egyszerű.
De lássuk be végre, amíg ilyen tehetségtelen töketlen ellenzéke van az országnak, hogy egmást is lepofozzák, addig nincs miről beszélni.
Komoly pártot építeni, az munka. Nem is kicsi. Dolgozni kell, nem idiótáskodni, és hülye botrányokkal szórakoztatni a nagyérdeműt.
Pedig nem akartam ebbe belemenni. Ígérem többet nem fordul elő.

Tudom. Sajnos időnként mégis behúznak a csőbe, mert nem hiszem el, hogy ennyire nem értik, nem akarják érteni, vagy mi van?
De látod erre már nem válaszolt, azt hiszem elég egyszerűen, és érthetően elmondtam,pedig utána még irkált ide-oda.
Ez a másik szokásuk, hogy elsunnyognak a konkrétumok elől.
Na mindegy. Jó éjt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés