Nagyságrendekkel többen nézik a bojkottált jobbos sztárt, mint a CNN balos megmondóembereit

2019. április 06. 16:04

Egymillióval többen nézték a múlt héten a jobbos Fox News hirdetők által bojkottált konzervatív sztárkommentátorát, mint a balos CNN három legnézettebb politikai showját együttvéve.

2019. április 06. 16:04

Több nézője volt Amerikában az előző héten az jobboldali Fox Newson Tucker Carlsonnak, mint a baloldali CNN-en az összes főműsoridőben futó sztárműsorvezetőnek együtt – írja a Daily Wire.

De mindez miért érdekes?

A 49 éves, konzervatív politikai kommentátorként dolgozó Tucker Carlsonnak, a The Daily Caller hírportál alapítójának 2016 megy a Tucker Carlson Tonight című műsora.

Carlsonnak a Fox Newson minden hétköznap este nyolckor menő műsorát az előző héten átlagosan 3,475 millióan nézték. 

Ezzel szemben a balos CNN három legnézettebb főműsoridős showja összesen 2,474 millió nézőt érdekelt a Nielsen Media Research felmérése szerint. Anderson Cooper műsorát 810 ezren, Chris Cuomo műsorát 875 ezren, Don Lemon műsorát pedig 789 ezren nézték.

Carlson showját 2018 októberében 3,2 millióan nézték, ekkor Sean Hannity úgyszintén Fox Newsos showja után a második legnézettebb politikai showműsor volt az országban, de 2019 januárjára 2,8 millióra esett a nézettsége, s ezzel lecsúszott a harmadik helyre.

Mostani, 3,475 milliós teljesítménye viszont nem csak azt jelenti, hogy rávert a CNN három sztárjára együtt, hanem azt is, hogy még egymillióval többen is nézték.

Mindezt annak ellenére, hogy az előző években a Carlson-show hirdetési bojkott alatt állt, amiből természetesen a CNN is kivette a részét; 2019 elejére már 26 korábbi hirdető bojkottálja a műsort. A Washington Post és a Vox magazin szerzői azzal vádolták Carlsont, hogy démonizálja a bevándorlást, minthogy egyszer azt találta mondani, hogy a bevándorlás miatt az Egyesült Államok „koszosabb, szegényebb és megosztottabb” lesz. Hogy az ilyen vádak mennyit érnek, azt jól jelzi, hogy amikor Carlson a hagyományos család védelmére kelt, azt az Anti-Defamation League szóvivője, Jessica Reaves a fehér felsőbbrendűség eszméjéhez hasonlította. 

A korábban libertáriusként számon tartott Tucker Carlson az utóbbi években gyakran kritizálja a republikánus mainstreamet, és nem rajongott sem George W. Bushért, sem McCainért. Figyelmeztette a jobboldalt, hogy a gazdaság és a kultúra kéz a kézben járnak, és a szabadpiaci kapitalizmusról is megjegyezte, hogy azt nem szabad vallásos módon tisztelni. 

2018-ban antifasiszták tiltakoztak Carlson washingtoni házánál.

A múlt héten egyébként átlagosan naponta 1,783 millió nézője volt a Fox Newsnak, míg a CNN-nek csak 595 ezer.

A Fox és Carlson nézettsége azután ugrott meg, hogy William Barr főügyész a kongresszus előtt összefoglalta a 2016-os elnökválasztásba való állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló Mueller-jelentést. 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2019. április 08. 10:32
"Nagyságrendekkel többen nézik a bojkottált jobbos sztárt, mint a CNN balos megmondóembereit" - írják. És? Ez nagyon vicces. A voksolás előtt majd megjelenik egy hír, hogy a "...BBC szerint angol tudósok megállapították, hogy a férfiak többsége inkább az alsónadrágja jobboldalán hordja a péniszét..."
Haham
2019. április 07. 09:34
Sokkal többen néznek pornót, mint az erkölcscsősz műsorokat együttvéve. Bravó!
Haham
2019. április 07. 09:34
Sokkal többen néznek pornót, mint az erkölcscsősz műsorokat együttvéve. Bravó!
Vadgesztenye
2019. április 07. 08:46
Nahát, a piac láthatatlan keze, na meg a pénznek nincsen szaga. Aztán az aranytojást tojó gyúk büdös a piacnak. Érdekes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik