Csökkennek, majd teljesen megszűnnek a roamingdíjak a Nyugat-Balkánon

2019. április 4. 14:27
„A megállapodás azt bizonyítja, hogy az érintett országok készen állnak bátor lépéseket tenni a régió digitális fejlődéséért” – mondta Marija Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztos.

Július elsejétől 27 százalékkal csökkentik, 2021 júliusától pedig teljesen eltörlik a  roamingdíjakat a Nyugat-Balkánon – ebben állapodtak meg az érintett országok képviselői csütörtökön Belgrádban.

Marija Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztos szerint a megállapodás azt bizonyítja, hogy az érintett országok készen állnak bátor lépéseket tenni a régió digitális fejlődéséért. Emellett pozitív jelnek nevezte, hogy a térségbeli országok a telefonos roamingdíjak eltörlésével is az együttműködést erősítik. Hozzátette: az a cél, hogy ilyen megállapodás jöjjön létre a Nyugat-Balkán és az Európai Unió között is.

A második nyugat-balkáni digitális csúcstalálkozón Szerbia, Montenegró, Koszovó, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia és Albánia illetékesei vettek részt. A hat országnak együttesen mintegy 20 millió mobilfelhasználója van.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés