Európai arisztokraták a konzervatív családkongresszus mellett

2019. április 2. 15:49
Azon kesereg az openDemocracy progresszív portál, hogy az európai arisztokrácia jelentős része kapcsolatba hozható azzal a családkongresszussal, amit idén Veronában tartottak, és amin felszólalt Novák Katalin családügyi államtitkár is.

Az openDemocracy nevű, többek közt Soros György által finanszírozott baloldali honlap azon lamentál, hogy Veronai Családkongresszuson és a korábbi évek családkongresszusain mennyi európai arisztokrata vett részt. 

A portál átnézte a családkongresszusok felszólalóit 2004 óta, és a hétszáz előadó közt száz politikust talált, egy osztrák főhercegnőt, egy francia és egy portugál herceg.

A Családok 13. Világkongresszusán ezek szerint felszólalt például Gloria von Thurn und Taxis hercegnő, aki 1960-ban Schönburg-Glauchau grófnőjeként látta meg a világot, Joachim, Schönburg-Glauchau grófja és Széchenyi Beatrix grófnő gyermekeként. A német hercegnő az openDemocracy szerint Steve Bannon és XVI. Benedek pápa barátja, akinek családjában gyakorlatilag házikáplánnak tekinthető Raymond Leo Burke amerikai bíboros, Ferenc pápa egyik fő kritikusa.

Louis Alphonse de Bourbon, Anjou hercege, aki ma XX. Lajosként uralkodna, ha Franciaország monarchia lenne, a tavalyi moldovai családkongresszuson szólalt fel. Ő Franco tábornok dédunokája is egyben, de közvetlen rokonságban áll Viktória brit királynővel is és a korábbi spanyol királlyal, XII. Alfonzzal is. 

Dom Duarte Pio, Braganza hercege az első, 1997-es, prágai családkongresszus társelnöke volt, és számos további családkongresszuson is részt vett. I. Miguel portugál király dédunokája, aki ma portugál király lenne, ha az ország monarchia lenne, a mexikóvárosi (2004) és a Salt Lake City-i (2015) kongresszuson is felszólalt. 2018-ban feleségével, Dona Isabellel voltak házigazdái egy, a családkongresszushoz kapcsolódó eseménynek. 

A német Pál, Oldenburg hercege úgyszintén a családkongresszus köreiben mozog, 2013-ban és 2015-ben a felszólalók közt volt.  Pál herceg egyben a Pro Europe Cristiana Szövetség brüsszeli igazgatója is egyben. 

A 2017-es, budapesti családkongresszuson felszólalt Christiana von Habsburg-Lotharingen osztrák főhercegnő, aki a 2016-ban megszüntetett Világiak Pápai Tanácsának is tagja volt. 

Imre de Habsburg-Lorraine, boldog IV. Károly király dédunokája az openDemocracy által „ultrakonzervatív”-nak nevezett, valójában mérsékelt, közép-jobboldali Agenda Europe networkkel van kapcsolata, Londonban még pénzelte is annak egyik összejövetelét. Hasonló körökben mozog felesége, Kathleen főhercegnő is. 

Az openDemocracy természetesen szörnyűnek tartja, hogy az európai arisztokrácia tagjai kiállnak a család mellett.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A katolikus egyhaz utan az arisztokracia is indexre kerult a nyitottaknal (kommereknel)?
Ugyanott vagyunk, elvtarsak, ahol voltunk, ugye?

Azt hittem,hogy az iszlámmal kapcsolatos konferencia fogja haladóinkat kiakasztani... Hát nem. Az európai családokat még jobban gyűlölik..

Pontosan, miért is?

A "kis káplár" ( inkább hadnagy) minden idők egyik legtehetségesebb hadvezére volt, aki megteremtette a modern Franciaország alapjait ( törvénykönyv, közigazgatási rendszer, oktatás etc.) A végén persze vele is elfutott a ló ( orosz hadjárat)....

Óh mily szörnyűség! Az arisztokraták kiállnak a család mellett.
Hogy fogja ezt Soros tata túlélni?

Nagyon fájt az a várbeli erkély, pedig de jó, h. ezzel az élménnyel is gazdagodva megy haza bárki, akit doktor miniszterelnök úr oda vezet.

Ha nem olyan katasztrofális gazdasági eredményű lett volna a három MSZP-SZDSZ cilklus, akkor NEM estek volna ki pártoltjaid a hatalomból, plána ennyire. Remélhetőleg lesz ez még inkább is. Sokak számára maradandó élmény volt a 12 évük, meg az előzők.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés