A fehér férfi kultúráját hibáztatja a szexuális zaklatásokért Joe Biden

2019. március 27. 21:17

Valaki nagyon hajt a kisebbségi szavazatokra.

Joe Biden volt amerikai alelnök szerint a fehér férfi kultúrája tehető felelőssé a szexuális zaklatásokért – írja a New York Post.

A demokrata politikus a várakozások szerint hamarosan bejelenti, hogy elindul pártja elnökjelöltségéért. Kedden egy, az egyetemi szexuális zaklatások ellen tiltakozó rendezvényen felidézte Clarence Thomas konzervatív főbíró 1991-es megszavazását. A fekete Thomast egy Anita Hill nevű, szintén fekete volt munkatársa szexuális zaklatással vádolta meg. Biden, aki a főbírójelölti meghallgatások lebonyolításáért felelős igazságügyi bizottság vezetője volt akkor, sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Hill nem olyan meghallgatást kapott, amilyet érdemelt volna.

De azt is felismertem, hogy van egy valós probléma az igazságügyi bizottsággal: egy rakat fehér férfi alkotja" – jelentette ki Biden, aki szerint a Hill-ügyben történtek tavaly megismétlődtek Kavanaugh megszavazásakor. „Majdnem harminc év alatt az intézményi kultúra nem változott meg. Kötelességünk, hogy megváltoztassuk a kultúrát ebben az országban.”

Biden ezután előhozakodott az a széles körben elterjedt, de hamis teóriával, miszerint a „rule of thumb" (hüvelykujj-szabály, ökölszabály) fogalma arra vezethető vissza, hogy a régi angol jogban a férj a hüvelykujjának átmérőjével megegyező vastagságú bottal legálisan verhette meg a feleségét. „Ez az angol igazságszolgáltatási kultúra, a fehér férfi kultúrája" – mondta.

Joe Biden egyébként ismert arról, hogy előszeretettel tapogatja a nőket.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145653

Ajánljuk még a témában