Bősz: Kövér László tovább csorbítaná az ellenzéki képviselők jogait

2019. március 26. 15:23
A Magyar Liberális Párt közleményében támadta meg az Országgyűlés igazságügyi bizottságának keddi döntését.

A Magyar Liberális Párt a következő közleményt juttatta el az MTI-nek:

„Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője élőben közvetítette az Országgyűlés igazságügyi bizottságát, amely Kövér László házelnök indítványát tűzte napirendre az országgyűlési képviselők közintézményekbe való belépési jogával kapcsolatban. Kövér László azután kezdeményezte a bizottság állásfoglalását, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke levélben kérte a házelnököt arra: indítson eljárást azon ellenzéki képviselők ellen, akik 2019. február 10-én az ÁSZ épülete előtt tüntettek. 

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága 8 igen, 4 nem szavazattal elfogadta a bizottsági tájékoztatót, amely feljogosíthatja Kövér László házelnököt arra, hogy tovább korlátozza az ellenzéki képviselők mozgásterét és jogosítványait. Bősz Anett szerint a bizottság döntése arra is feljogosíthatja a házelnököt, hogy az Orbán-kormány újabb pénzbírságokat szabjon ki az ellenzéki képviselőkre. 

A Liberálisok képviselője a bizottsági ülés után úgy nyilatkozott: nem ördögtől való dolog az Állami Számvevőszék fölmatricázása, látva, hogy az ÁSZ a Fidesz ostoraként funkcionál, és csak az ellenzéki pártokat képes sanyargatni. 

Bősz Anett a sajtónak nyilatkozva elmondta: valami megváltozott az előző év végén az ellenzék térfélen. Január óta folyamatosan egyeztetnek az ellenzéki pártok a további együttműködés lehetőségeiről és a demonstratív elemekről. „Azon a határon mozgunk, ahol a legjobban ki tudjuk használni a mentelmi jogunk adta lehetőségeket. A siker abban nyilvánult meg, hogy a kormánypárt elkezdte vitatni ennek szabályosságát: megijedt, látva, hogy ez tetszett az ellenzéki szavazóknak” – fogalmazott a Liberálisok politikusa. Hozzátette: „fontos, hogy ilyen és hasonló figyelemfelkelő akciókkal fókuszba tudjuk helyezni az Országgyűlés munkáját, amin keresztül a visszásságok nyilvánosságra kerülhetnek. Ne feledjük: pont a kormányzati média túlsúlya és a Parlament fideszes szavazógyárrá alakítása késztet minket arra, hogy ilyen eszközökhöz nyúljunk. A kormánypárt ugyanakkor eltúlozza ezeket az ügyeket, amik nyáron kerülhetnek az Európai Bíróság elé. A nemzetközi fórumokon majd kiderül, ki követett el jogsértést” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.”

(MTI-OS)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy millimétert nem nőtt a támogatottságuk, akkor mi tetszett az ellenzéki szavazóknak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés