Szakács Árpád tíz éve elborzadt volna a mai állapotoktól

2019. március 15. 9:55

Bencsik János
Magyar Hang
A Kuruc.info felelőssége tagadhatatlan az uszításban. Interjú.

„Nem érezte úgy öt-tíz éve, hogy az azóta »lenyesegetett vadhajtásokkal« azért nem akar közösséget vállalni?

Előfordult. A Jobbikon belül is vitatéma volt, hogy mi hiába dolgozunk egy célért, jön egy-két felelőtlen ember, és utána hetekig az ő megnyilatkozásaik uralják a sajtót. Folyamatosan előkerült, hogy meddig toleráljuk, viseljük el magunk között azokat az embereket, akik mások fáradságos munkáját tönkreteszik. Örülök, hogy lettek következmények. És tény, hogy sokkal komfortosabban érzem magam ebben a közösségben, mint 2009 tájékán.

Nemcsak az akkori időkről van szó. A néppárti irányt képviselte Dúró Dóra vagy Volner János is, aztán egy perc alatt váltottak vissza a korábbi irányra. Miért higgyük el, hogy nem lenne képes erre Sneider vagy Gyöngyösi is?

A távozók között jelentős személyiségbeli különbségek vannak, minden embernek van egy saját döntése, saját élettörténete. A Fidesz durván ráment arra, hogy ezeket az embereket korábbi ügyeivel zsarolja, megvesztegesse, és ahogy épül vissza a pártállam, ez fokozódni fog.

Mindenesetre emberi minőségtől függetlenül váltottak vissza ugyanarra a radikális politikára, amit sokan köztük egy percig nem adtak fel. A mérsékeltebb Jobbikban bízó szavazó például nem feltétlenül azért voksolt a pártra, hogy Dúró Dóra »melegpropaganda« elleni harcát kövesse. Mit gondol most a Jobbik erről vagy a Pride megrendezéséről?

A Pride-dal nekem személy szerint soha nem az volt a bajom, hogy ott melegek vonulnak fel. Sokkal inkább az, ha egyes résztvevők szeméremsértő vagy vallásgyalázó tevékenységet folytattak, és ez ellen a szervezők nem léptek fel. Szerencsére az utóbbi években jóval kevesebb ilyen provokációról hallani, de ez nem mindig volt így. Olyan államban mindenesetre nem szeretnék élni, ahol a hatalom ideológiai alapon tilthat be rendezvényeket. Sokkal jobb lenne elérni, hogy a kirívóan közösségellenes akciókkal szemben maguk a szervezők lépjenek fel, hiszen nekik sem lehet céljuk, hogy néhány feltűnési viszketegségben szenvedő provokátor alapján ítéljék meg az egész meleg közösséget.

Gyakran szót emelnek az uszításban, lejáratásban jeleskedő propagandasajtó ellen. Nem ugyanilyen volt a Kuruc.info is, ami korábban még a Jobbik pártján állt?

A Kuruc.info felelőssége tagadhatatlan. A legnagyobb felelősség viszont azoké a politikusoké, akik tulajdonosi háttérrel megszállnak egykor szebb napokat látott sajtótermékeket, és ukázba adják az uszítást, lejáratást. Ma nem az történik, hogy a valóságot elferdítik, hozzáhazudnak valamit, hanem komplett históriákat találnak ki, amelyek a valóságban soha, sehol nem történtek meg. Óriási különbség van aközött, hogy régen az államhatalom a közszolgálaton keresztül tényeket ferdített vagy hamisított, ma viszont már önmaga rendeli meg és gyártatja le ezeket az álhíreket.

Beszéljünk még a Kuruc.infóról. Valóban Novák Előd állt vagy áll mögötte?

Ez közszájon forgó pletyka volt, de bizonyítékot rá nem láttam soha. Viszont elég sokan tényként kezelték a Jobbikon belül is. Az is feltűnő, hogy mióta Novák Előd nem tagja a Jobbiknak, az oldal is ráfordult a pártra, árulók lettünk a szemükben.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De miért nem határlódtak el a kurucinfótól.
Mikor hazudott ez a jellemtelen banda?

Tehát ez a fazon is benne volt a pártban már 2009-ben is.

És úgy tesz, mintha nem értené, miért okoz "némi" gondot, hogy 2019-ben ugyanaz a párt, ugyanazokkal az emberekkel a180 FOKOS ELLENTÉT hirdeti mindannak, mint amivel 2010-ben középpártként bekerültek a parlamentbe, és ami 10+ éven át volt a "brand"-jük...

Igen, a cigánybűnözés volt az egyik fővonal. Minden egyéb sallanggal együtt (rendvédelmi telepektől a kémiai kasztráláson át a halálbüntetés követeléséig).
180 fokos fordulattal egyetlen szót sem szólnak már erről.

A másik pedig a kérlelhetetlen, radikális MSZP- és ballibellenesség volt - ugyebár még bőven a cigánybűnözés előtt, 2006-ban azzal kerültek a porondra, hogy hát gyengekezű, túl mérsékelt a Fidesz a kormánypárttal és egyáltalán a ballibekkel szemben... emlékszünk, ez volt az az időszak, mikor a kurucon parlamenti fotókkal (!) kampányoltak kb. azzal a felütéssel, hogy "no lám, ott ülnek egymás mellett az MSZP-sek és a fideszesek, és utóbbiak még csak fel sem pofozzák a hazaárulókat!!!" Betiltás, bebörtönzés stb. stb.... még 2011-ben is "báránybőrbe bújt SZDSZ" volt még az LMP is az ún. jobbikos retorikában, az MSZP, az SZDSZ, majd megalakulása óta a DK egészen 2015-16-ig főellenségként volt aposztrofálva.
Ebben is 180 fokos a fordulat, nem kell részletezni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés