Szakács Árpád tíz éve elborzadt volna a mai állapotoktól

2019. március 15. 09:55

Bencsik János
Magyar Hang

A Kuruc.info felelőssége tagadhatatlan az uszításban. Interjú.

„Nem érezte úgy öt-tíz éve, hogy az azóta »lenyesegetett vadhajtásokkal« azért nem akar közösséget vállalni?

Előfordult. A Jobbikon belül is vitatéma volt, hogy mi hiába dolgozunk egy célért, jön egy-két felelőtlen ember, és utána hetekig az ő megnyilatkozásaik uralják a sajtót. Folyamatosan előkerült, hogy meddig toleráljuk, viseljük el magunk között azokat az embereket, akik mások fáradságos munkáját tönkreteszik. Örülök, hogy lettek következmények. És tény, hogy sokkal komfortosabban érzem magam ebben a közösségben, mint 2009 tájékán.

Nemcsak az akkori időkről van szó. A néppárti irányt képviselte Dúró Dóra vagy Volner János is, aztán egy perc alatt váltottak vissza a korábbi irányra. Miért higgyük el, hogy nem lenne képes erre Sneider vagy Gyöngyösi is?

A távozók között jelentős személyiségbeli különbségek vannak, minden embernek van egy saját döntése, saját élettörténete. A Fidesz durván ráment arra, hogy ezeket az embereket korábbi ügyeivel zsarolja, megvesztegesse, és ahogy épül vissza a pártállam, ez fokozódni fog.

Mindenesetre emberi minőségtől függetlenül váltottak vissza ugyanarra a radikális politikára, amit sokan köztük egy percig nem adtak fel. A mérsékeltebb Jobbikban bízó szavazó például nem feltétlenül azért voksolt a pártra, hogy Dúró Dóra »melegpropaganda« elleni harcát kövesse. Mit gondol most a Jobbik erről vagy a Pride megrendezéséről?

A Pride-dal nekem személy szerint soha nem az volt a bajom, hogy ott melegek vonulnak fel. Sokkal inkább az, ha egyes résztvevők szeméremsértő vagy vallásgyalázó tevékenységet folytattak, és ez ellen a szervezők nem léptek fel. Szerencsére az utóbbi években jóval kevesebb ilyen provokációról hallani, de ez nem mindig volt így. Olyan államban mindenesetre nem szeretnék élni, ahol a hatalom ideológiai alapon tilthat be rendezvényeket. Sokkal jobb lenne elérni, hogy a kirívóan közösségellenes akciókkal szemben maguk a szervezők lépjenek fel, hiszen nekik sem lehet céljuk, hogy néhány feltűnési viszketegségben szenvedő provokátor alapján ítéljék meg az egész meleg közösséget.

Gyakran szót emelnek az uszításban, lejáratásban jeleskedő propagandasajtó ellen. Nem ugyanilyen volt a Kuruc.info is, ami korábban még a Jobbik pártján állt?

A Kuruc.info felelőssége tagadhatatlan. A legnagyobb felelősség viszont azoké a politikusoké, akik tulajdonosi háttérrel megszállnak egykor szebb napokat látott sajtótermékeket, és ukázba adják az uszítást, lejáratást. Ma nem az történik, hogy a valóságot elferdítik, hozzáhazudnak valamit, hanem komplett históriákat találnak ki, amelyek a valóságban soha, sehol nem történtek meg. Óriási különbség van aközött, hogy régen az államhatalom a közszolgálaton keresztül tényeket ferdített vagy hamisított, ma viszont már önmaga rendeli meg és gyártatja le ezeket az álhíreket.

Beszéljünk még a Kuruc.infóról. Valóban Novák Előd állt vagy áll mögötte?

Ez közszájon forgó pletyka volt, de bizonyítékot rá nem láttam soha. Viszont elég sokan tényként kezelték a Jobbikon belül is. Az is feltűnő, hogy mióta Novák Előd nem tagja a Jobbiknak, az oldal is ráfordult a pártra, árulók lettünk a szemükben.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144899

Ajánljuk még a témában