Szijjártó: Magyarország történetének legnagyobb fejlesztési programját valósítja meg Ugandában

2019. március 12. 11:41
Uganda a migráció szempontból kulcsfontosságú, mert a környező országokból származó mintegy másfél millió menekült él a területén – közölte Szijjártó Péter kedden.

Magyarország történetének legnagyobb, 5,1 milliárd forint értékű külföldi fejlesztési programját valósítja meg Ugandában, közösen a kelet-afrikai ország vezetésével annak érdekében, hogy az itt élő és az ide menekült emberek helyben megtalálják a megélhetést, ne kelljen Európába vándorolniuk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek Kampalából nyilatkozva.

Közölte, Uganda a migráció szempontból kulcsfontosságú, mert a környező országokból származó mintegy másfél millió menekült él a területén, jelenleg Afrikában a legtöbb, a világon pedig a harmadik legtöbb. Az ország lakosainak létszáma ettől függetlenül is folyamatosan nő. Szerepe meghatározó Kelet-Afrika stabilitása és békéje szempontjából – hívta fel a figyelmet a miniszter.

Elmondta, Magyarország egy nagyon komoly víztisztító rendszert szállít a legnagyobb ugandai menekülttáborba, amelynek segítségével 200 ezer ember napi ivóvízellátása válik lehetővé. „Telepítünk egy biometrikus személyazonosító rendszert, amelyben nyilván tudják tartani az ide érkező menekülteket. Ezenkívül végrehajtunk itt egy olyan mezőgazdasági fejlesztést  alapvetően a halászat területén , amely hozzájárul a lakosok és a menekültek élelmezési gondjainak megoldásához" – mondta Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Micsoda kép! A Szijjártó látszik, de a fekete faszit ellenfénybe állították az ablak elé. Így még egy sápadt arcú arca sem látszana, nem hogy az elnök úr!

Hadüzenet lesz!

DDD

Nem marad, mert ellopják:-))))))))))

Hát, az utóbbi cca. 30 évben létszámában megduplázódott cigányság oktatásában, munkára szorításában ki kellene valami nagyon hatékonyat dolgozni, mert ez így nem lesz jó.

Ami volt 2010-ig, az nem vált be.

Azt sem nagyon hallom migráns ügyben, h. Magyarországnak azért is kellene ennek az áradatnak a befogadásából kimaradni, mert
-sohasem volt gyarmattartó,
-nem volt fegyverszállító,
-van saját, őshonos, milliós létszámú, tanulatlan, szakma nélküli lakosa, aki eltartásra, ellátásra szorul.

Az is igaz, h. itt már annyi a a segítség, ingyen étkezés, ingyen tankönyv, táboroztatás, h. az érintettek igyekezete is látható kellene már legyen.

Ettől függetlenül nekem tetszik az ugandai projekt. Előbb-utóbb lesz, aki majd fizet is érte. Nem baj az, ha Magyarország pozitív programmokkal válik a világban közismertté.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés