Döglött kutya vagy élő oroszlán?

2019. február 25. 16:53

Máthé Áron
Mozgástér
Egy erős lobby még mindig nem adta fel kommunista terveit.

„A kommunizmus áldozatainak emléknapján nem is annyira a 100 millió halott – köztük sok százezer honfitársunk – emléke a megdöbbentő, hanem az, hogy egy erős lobby még mindig nem adta fel kommunista terveit. Szolzsenyicin jegyezte fel egykor: »Nekünk, Oroszországban a kommunizmus egy döglött kutya. Számos embernek Nyugaton viszont még mindig élő oroszlán.«

A fenti balhitnek egyszerre volt oka és következménye az a nagyvonalú, szinte már-már jóindulatú hozzáállás, amivel 1990 táján a Nyugat az egykori kommunistákat befogadta. Emlékszem, 1992 körül Budapesten a Déli pályaudvarnál egy graffitire: »Nürnberget a békebűnösöknek is!«. Valóban, ahol áldozatok vannak, ott bizony kell, hogy legyenek elkövetők, tettesek is.

De sem az áldozatok hangja nem keltett részvétet, sem pedig a tettesek bűncselekményei borzadályt. A kimerült, iszonyatos gazdasági sokkot átélő közép-európai népek nemzeti gondolkodói Nyugatról vártak bíztatást – de onnan ilyesmi nem is érkezhetett, hiszen az ottani politikacsinálók többre tartották az állítólagos stabilitást, és persze a piacok lerablását, mint az igazságtételt, és a közös Európai Ház erkölcsi alapjainak lefektetését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A probléma valós. Juncker marxista, Barroso maoista............ sok év az ilyen vezetésből az eu élén.

"2018 I. félévében 6517 új lakás épült, 30 százalékkal több, mint egy évvel korábban, a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások számában viszont már most erős visszaesés látható. A kiadott engedélyek száma az első félévben 18 066 volt, 8,9 százalékkal kevesebb, mint 2017 I. félévében - derül ki a KSH legfrissebb elemzéséből."


Tehát még mindig több. Ja, nem tudom, melyik országra gondoltál?

Szórakozni járok ide:-))))))))))))) megnevettet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés