Novák Katalin a BBC-nek: A gyermekvállalás egy életre szóló döntés

2019. február 21. 13:59
„Bízom benne mindezen támogatások vissza tudják adni a magyar emberek jövőbe vetett hitét, amit korábban elvettek tőlük” – mondta Novák Katalin államtitkár a BBC-nek adott interjújában.

A BBC hosszan foglalkozott a magyar családtámogatási politikával, ahol Novák Katalin államtitkár asszony mellett Dr. Phillip Blond családügyi szakértő, David Cameron korábbi brit miniszterelnök tanácsadója.

„Úgy gondolom minden esély megvan arra, hogy ez a program sikeres legyen. Pont a mértéke és vakmerősége miatt tudja érzékeltetni az újfajta politikai irányzatokat, amelyekre a nyugati államokban is szükség lenne” – jelentette ki Dr. Phillip Blond.

Ez egy olyan program, amit a progresszív oldalnak támogatnia kellene, attól függetlenül, hogy egyetért-e a kormány minden intézkedésével vagy sem. Úgy gondolom, hogy biztonságossá tenni a családok életét egy olyan cél, amit nekünk is követni kellene – hangsúlyozta a szakértő.

„A gyermekvállalás a »legszemélyesebb közügy«, hiszen hatással van a közösségre, de egyúttal egy személyes ügy is, hiszen a párokon múlik, hogy vállalnak-e gyermeket, ahogy az is, hogy mikor és hányat” – mondta Novák Katalin.

 

 

 

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Okos vagy Katika! Büszkék vagyunk rád!

Dr. Phillip Blond családügyi szakértő, megvédte Orbán Viktor családpolitikáját. Megvédte Magyarországot. Jó volt ezt hallani.
Köszönjük!

Ez nekem is feltűnt, hogy Közép-Európát mondott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés