Demokráciavédő díjat kap a CEU rektora

2019. február 6. 19:30
Michael Ignatieff nemzetközi díjat kap a demokrácia védelmében tett erőfeszítéseiért.

Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora és a Riporterek Határok Nélkül kapják a nemzetközi Dan David-díjat a demokrácia védelmében tett erőfeszítéseikért – számol be a hvg.hu.

A nemzetközileg is elismert Dan David-díjat minden évben három kategóriában osztják ki, területenként egymillió dollár díjazással.

A díjat olyan személyeknek és szervezeteknek adják, akik tevékenysége jelentős humán, tudományos és technológiai eredményekhez vezetett a Múlt, a Jelen és a Jövő kategóriájában. Az idősíkokhoz kapcsolódó témák idén a Makrotörténelem, a Demokrácia Védelme és a Harc a Klímaváltozás ellen voltak – írja a portál a CEU közleménye alapján.

Az idei díjazottak a Jelen kategóriájának idei témájában, a Demokrácia Védelme területén: Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora, és a Riporterek Határok Nélkül, a világszerte a sajtószabadságot támogató nemzetközi szervezet.

A Dan David-díj Kuratóriuma szerint Michael Ignatieff világszerte kiállt a demokrácia és az emberi jogok mellett, és egyike volt az elsőknek, akik figyelmeztettek az etnikai alapú nacionalizmus erősödésének veszélyeire. A kuratórium méltatta Ignatieff vezetői tevékenységét a CEU élén, amely az országban az akadémiai szabadság, a szabad véleménynyilvánítás és a pluralizmus visszaszorításáért folytatott kampány elleni küzdelem fontos szereplője.

(hvg.hu, nyitókép: CEU)

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Makrotörténelem, a Demokrácia Védelme és a Harc a Klímaváltozás"

Harc a Időjárás ellen díj miért nincs?

És a díjból fog vásárolni magának egy rendes amerikai anya campust a faház helyett?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés