Lengyel rádiót vett Soros György

2019. január 29. 11:50
Átvette az irányítást a visegrádi ország egyik legnagyobb rádiója felett az amerikai milliárdos által tulajdonolt cseh SFS Venture, így a Radiozet ezentúl az ő médiabirodalmának lesz a lengyelországi zászlóshajója – hozta nyilvánosságra az angol nyelvű rmx.news portál.

Az 1993-ban alapított Eurozet-csoport – lengyel nyelvű Wikipédia-oldala szerint több rádióadó mellett stúdió és tanácsadó céggel is rendelkezik – eddig a francia Lagardére-csoport tulajdonában volt, majd a Czech Media Invest (CMI) nevű cég birtokolta – ismertette az írás.

Egy lengyel honlap, a „Wirtualne Media” szerint az Agora 40, míg az SFS Ventures a csoport 60 százaléka felett veszi át a hatalmat. Mint az RMX News megjegyzi, utóbbi kisebbségi tulajdonosát a Soros György által fémjelzett Media Development Investment Fund ​(MDIF) írányitja.

Az ügylet kapcsán tiltakozását fejezete ki a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság szóvivője: Beata Mazurek szerint a párt vezetősége egyetért abban, az államnak minden hatalmával azon kell lennie, hogy a tőzsdespekulánsok médiatulajdonlását visszaszorítsák, és a lengyel államnak nagyobb mértékben kell tulajdonosnak lennie a médiapiacon.

Szombaton egy lengyel portál, a wPolityce.pl arról írt az RMX.Nes szerint, hogy Soros György – akit a brit font befolyásolására is képes spekulánsnak jellemzett a wPolityce.pl – a lengyel állam ellenében szeretné növelni médiapiaci befolyását. Az RMX.News hozzáteszi: korábban a wPolityce kiadója is vételi ajánlatot tett az Eurozet-csoportra.

 

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyancsak propagátora a nyílt társadalomnak, miközben birtokát többméteres kerítéssel és elekronikusan is védi.
Koherens ember.

Vén, filantróp geci.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés