Zseniális rövidfilm készült a Monarchia csatahajójáról

2019. január 23. 21:05

A Digitális Legendárium munkacsoport feldolgozta az első világháborúban meghatározó szerepet betöltő hadihajó történetét.

2019. január 23. 21:05

A Digitális Legendárium munkacsoport a történelmi ismeretterjesztés és értékmentés innovatív útját járja: munkájuk során modern eszközökkel jelenítenek meg egy-egy fontos történelmi eseményt.

Mostani alkotásuk egy rövidfilm, amely infografikákkal, animációkkal és archív felvételekkel dolgozza fel a Szent István csatahajó történetét 1915 és 1918 között. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2019. január 24. 11:43
Üzenem a poszt címadójának, tanuljon meg magyarul! Például egyszer ismerkedjen meg a zseniális szó jelentésével. Csak hogy ne puffogtassa olyankor, amikor nem indokolt. Mert az echte hülye libsi szokás!!!
Aerion
2019. január 24. 09:29
Az egykori Horthy Miklós, jelenleg Petőfi híd budai hídfőjének északi oldalán állt egykor egy világítótorony, haditengerészeti emlékmű, ami az első világháborúban elesett magyar tengerészeknek, elvesztett hadihajóknak állított emléket. Egyedülálló alkotás volt egész Európában. A főváros ostromában az emlékmű súlyosan megsérült, a híd felrobbantásakor pedig teljesen lerombolódott, az új kommunista hatalom pedig nem állította helyre, természetesen. Ideje lenne ezt az emlékművet helyreállítani, és felavatni a Horthy Miklós hídnál!
balbako_
2019. január 24. 05:04
Horthy otrantói győzelme az Osztrák Magyar Monarchia legnagyobb tengeri győzelme volt. A Horthy parancsnoksága alatt álló osztrák-magyar cirkálócsoport mesteri hadmozdulata a Royal Navy tengerészeti akadémiáján is tananyag lett. A sikeres zártörés miatt az Otrantói-szoros közel egy évig nyitva maradt, az antant haditengerészeti egységei pedig megtanulták respektálni az Osztrák-Magyar Hadiflottát; soha többé nem kíséreltek meg nagyobb hadműveletet sem az adriai hadikikötők, sem pedig a Monarchia flottája ellen.
Akitlosz
2019. január 23. 23:56
Az lenne a zseniális, ha ma is létezne magyar hadiflotta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik