Szijjártó: Juncker már régen nem kereszténydemokrata politikus

2018. december 30. 14:27
A miniszter szerint a „bevándorláspárti brüsszeli főnök” Európa gyengítésének nagy mestere.

Szijjártó Péter szerint még szilveszteri tréfának is rossz, hogy Jean-Claude Juncker akarja megmondani, mi a kereszténydemokrácia.

A külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének egy vasárnap megjelent német lapinterjújára reagálva közölte: Jean-Claude Juncker már régen nem kereszténydemokrata, hanem bevándorláspárti liberális politikus, aki megkoszorúzta Marx szobrát, megemlékezett Fidel Castróról, és akinek az elnöksége alatt a bevándorlók elözönlötték Európát, az angolok pedig elhagyták az uniót.

Szijjártó Péter szerint a „bevándorláspárti brüsszeli főnök” Európa gyengítésének nagy mestere, a bevándorlókat behozza Európába, aki ezt nem akarja, azt meg legszívesebben kizárná egész Európából.

Vissza kell állítani Európa biztonságát és versenyképességét, ehhez határozott lépések kellenek, ilyenkor nem lehet tántorogni – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Jean-Claude Juncker a német Welt am Sonntag című vasárnapi lapnak adott interjújában kijelentette: a kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával.

Arra a kérdésre, miért engedi, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő, aki pártja, a Fidesz révén ugyanúgy az Európai Néppárthoz (EPP) tartozik, mint ő, „megússza” az ”Európa elleni kirohanásait”, miközben Magyarország egyértelműen profitál az EU-ból, azt mondta, hogy állandóan vitatkozik Orbán Viktorral, és az EPP-ben kezdeményezte a Fidesz kizárását.

(MTI)

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon volt-e valaha egyaltalan keresztenydemokrata poltikus Juncker?
Inkabb penzpartinak mondanam, olyannak, mint az orszaga.

"határozott lépések kellenek, ilyenkor nem lehet tántorogni "

Ez tetszik.

Nincs uj a nap alatt, hol azt mondjak hogy Jezus volt az elso kommunista, hol meg Lenint adnak el keresztenydemokratanak..

Elkapta Jelcintol az isiaszt :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés