Juncker: A migráció nem a legfontosabb problémánk

2018. december 30. 9:39
Türelmesen el kell magyarázniuk az embereknek, hogy nem megoldhatatlan problémáról van szó – mondta az Európai Bizottság elnöke.

A kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy vasárnap megjelent német lapinterjúban.

A kereszténydemokrata luxemburgi politikus a Welt am Sonntag című vasárnapi lapban közölt interjúban arra a kérdésre, miért engedi, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő, aki pártja, a Fidesz révén ugyanúgy az Európai Néppárthoz (EPP) tartozik, mint ő, „megússza” az „Európa elleni kirohanásait”, miközben Magyarország egyértelműen profitál az EU-ból, azt mondta, hogy állandóan vitatkozik Orbán Viktorral, és az EPP-ben kezdeményezte a Fidesz kizárását.

Szerintem az EPP alapját alkotó kereszténydemokrata értékeket már nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával” – mondta Jean-Claude Juncker. Hozzátette, hogy az EPP elutasította a kezdeményezését.

Arra a kérdésre, hogy a migráció helyes kezelése lesz-e a minden egyebet elfedő, meghatározó téma a májusi európai parlamenti (EP-) választás kampányában, elmondta, hogy ezt nagyon sajnálná, mert ugyan „meglehet, hogy a migrációs tematika fontos, de semmi esetre sem a legfontosabb problémánk”.

A menekültek befogadásáról szólva kiemelte: a felelősségtudattal bíró politikusoknak venniük kell a bátorságot ahhoz, hogy beszéljenek erről a „megosztó témáról”, és türelmesen el kell magyarázniuk az embereknek, hogy nem megoldhatatlan problémáról van szó. Mint mondta, ha sikerülne megerősíteni a „rendezett együttműködést, a kihívások még kisebbek lennének, mint most”. Ezt mutatja az EU-Törökország menekültügyi megállapodás, amely jelentősen hozzájárult az EU-ba érkező menekültek számának csökkenéséhez.

Az EU külső határának védelmével kapcsolatban kifejtette, hogy két éven keresztül valamennyi tagországi állam-, illetve kormányfő a külső határ jobb védelmét sürgette, a brüsszeli bizottság pedig ezt komolyan vette és kidolgozott egy javaslatot a határvédelem erősítéséről. Most azonban minden oldalról fenntartásokat hangoztatnak, ami „égbekiáltó képmutatás”. Éppen azok nem kívánnak részt venni a bizottsági javaslat megvalósításában, akik „eddig hangosan kritizálták az alulfejlett határvédelmet”. „Így nem működhet Európa” – fogalmazott Jean-Claude Juncker.

A bizottsági elnök a terjedelmes interjúban a többi között arról is szólt, hibának tartja a populisták „majmolását”, ami a hagyományos európai pártcsaládokban is egyre gyakrabban előfordul. A helyes eljárás annak tudatosítása, hogy a populisták „csak hangoskodnak, de nincsenek konkrét megoldási javaslataik korunk kihívásaira”.

Elmondta: szilárd meggyőződése, hogy „az EU-nak van jövője”, és elég meglátogatni egy katonai temetőt annak felismeréséhez, hogy mi az alternatíva Európa egyesítésére. Az viszont dühíti, hogy az EU-ban néha túl lassú a döntéshozatal, és míg korábban úgy érezte, hogy „a kontinens ellenállhatatlanul összenő”, az utóbbi tíz évben egyre inkább azt tapasztalja, hogy eltávolodnak egymástól az emberek Európában – mondta Jean-Claude Juncker. Ügyelni kell arra, hogy „ezek az árkok ne legyenek túlságosan mélyek” – tette hozzá.

A brit uniós tagság megszüntetésével (Brexit) kapcsolatban kiemelte: abból indul ki, hogy 2019. március 29-én megvalósul a Brexit, hiszen így döntött a brit lakosság. Arra a kérdésre, hogy milyennek kellene lennie az EU és a közösségen kívüli Egyesült Királyság kapcsolatrendszerének, aláhúzta, hogy az EU-s javaslatok hónapok óta elkészültek, és most a brit félnek kellene ismertetnie elképzeléseit. Londonnak címezve hozzátette: „szedjétek össze magatokat, és mondjátok meg, hogy mit is akartok”.

Kiemelte: amennyiben a brit alsóházban január közepén megszavazzák a kilépési szerződést, nem lenne szabad megvárni a kilépés hivatalos időpontját, március 29-ét, hanem már a parlamenti szavazás utáni napon hozzá kellene látni a jövőbeli viszonyrendszer előkészítéséhez.

(MTI)

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Juncker: A migráció nem a legfontosabb problémánk"

Na ja! A legnagyobb probléma, hogy az EU Bizottsága élén egy "isiászos" elnök van.

Az ISIÁSZ szelleme gyötri Európát.

Nem az a kérdés, hogy Orbán Viktor, a Fidesz mit keres a NPP-ben, hanem az a nagy kérdés, hogy hogyan lehet egy ilyen alkoholista, politikusokat csókolgató, ütögető bohóc az EB elnöke.
Junker és a kereszténydemokrácia? Ég és föld.

Mindent elmondtak már itt előttem erről az alkoholista bohócról úgyhogy: egyetértek.

Lehet magyarázkodni, de tény, hogy Juncker az első, aki ezen az EU-poszton nem merte újra jelöltetni magát, s ez mindent elmond a működéséről. Ő a luxemburgi Hollande...

Nekem is ez tetszett: a hülyének türelmesen el kell magyarázni.......

2018. A legjobb alakításáért - https://www.youtube.com/watch?.. - a közönség Arany Medve díjat Juncker érdemelte ki.

"Juncker: A migráció nem a legfontosabb problémánk"
Valóban nem a legfontosabb.
1. A migráció: maga a probléma.
2. A jövő évi EP-választásokon a kampány középpontjába kell állítani: az Európai Unió tisztségviselője tárgyalást, közvetítőt, bármiféle kommunikációt csak és kizárólag: legitim kormányok képviselőivel folytathat.
Minden ennek nem megfelelő kapcsolat törvénytelen, és az Eu-s résztvevő elveszíti összes tisztségét, s többé ilyet nem nyerhet el...

Takarodj a picsába, te rohadék alkoholista tróger.

Amióta az EU létezik ilyen gyenge vezetői még nem voltak. Junckert és Merkelnek köszönhetjük, hogy az EU ilyen vezetőkkel a lejtőre került. Közrejátszottak a balliberálisok, akik szövetkezve egy csalóval lejtőre vitték az EU-t. A világpolitikában, gazdaságban súlytalanná vált az EU és ha ez így folytatódik a harmadik világ szintjére süllyed.

Válaszok:
Berecskereki | 2018. december 30. 12:57

Jav. az első és törölve, helyette is

Kifele menve az évből ne feledkezzünk meg Lujza Verhofstadtról, a balliberálisok Jeanne d’Arcjáról se.

MEGLÁTÁSOK OLVASOM A KÉPBEN.
Na ja! Látni a gyomrában ahogy gőzölög az isiász.
Le kellene cserélni a képet, mert a gyenge idegzetű emberekre káros hatással jár.

"Ha úgy ugrálna a magyar kormány ahogy Juncker (is) fütyül"

Juncker tud fütyülni? Lenyelte a fütyülős üveget?

Érdemes elolvasni a teljes riportot, mert az alábbi ídézet csak akkor válik érthetővé, félremagyarázhatatlanná.

Böjte Csaba
2015. szeptember 27

"Én nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől. Az a természet rendje, hogy az a népcsoport, amely vegetál, amely nem alkalmas rá, hogy az életet továbbvigye, elsorvad, kihal, lehúzzák a lefolyón, és a helyüket elfoglalják azok a népek, amelyekben van életerő, lendület, bátorság, Teherbe ejtik feleségüket, csobogó élet veszi őket körül. A mai Európa langyos állóvíz, ahol sok ember egyik legfőbb gondja a fogyókúra, az alakformálás és értéktelen, csillogó kacatok gyűjtése, a testet, lelket megrontó élvezetek utáni hajsza. A Jóisten, úgy látom, a migrációs kérdéssel egy jó nagy fakanalat ragadott, és elkezdte kavarni ezt a hatalmas fazekat. Isten azt szeretné, hogy térjünk észhez, térjünk meg, különben elveszünk. Ne magunkra aggatott címkékkel jelezzük, miben hiszünk, hanem legyen gerincünk, jól definiált értékeink, amelyekhez tartjuk magunkat. Ne nyafogjunk, hogy de nehéz a feladat, hanem küzdjünk. A focicsapat sem siránkozhat, ha erős az ellenfél, hogy jaj, összeesküdtek ellenünk, tervet eszeltek ki, hogyan győzzenek le bennünket! Küzdeniük kell, megfogalmazni saját elméletüket, hogyan nyerhetik meg a meccset! Az most a kérdés, káoszba süllyedt harmadik világ lesz-e Európából, vagy a tolerancia, a becsületes munka, a párbeszéd útján mi leszünk képesek segítő kezet nyújtani, hogy mindenütt megteremtődjön egy rendezett, békés világ. Nem lehet folyamatosan félrevert harangok zajában élni, ezért nyugtassuk meg magunkat, s arra összpontosítsuk erőinket, ami a feladatunk. Jókedvvel, örömmel, gyermekekkel töltsük meg a Kárpát-medencét, mert az ország mindig azé lesz, aki élettel, gyermekkel tölti meg. Ha nem lesz gyermek, a légüres teret a máshonnan jövő emberek töltik be. A demográfiai kérdés az egyik legfontosabb a Kárpát-medencében. Ha ezt nem tudja népünk megoldani, legördül számunkra a függöny."
https://mno.hu/hetvegimagazin/..

hhonor szövegei nagyon hasonlítanak Balaványéra.

Tudjuk. Brüsszelben kevés az italbolt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés