Bízzunk Trumpban

2018. december 28. 8:40

Őry Mariann
Magyar Hírlap
A világ akkor lesz jobb hely, amikor Donald Trump és a világ más vezetői is a józan eszükre hallgatnak.

„Miközben Trump továbbra is igyekszik fenntartani a kettősséget, vagy ha úgy tetszik, egyensúlyt az ígéretei és a washingtoni érdekharcok között, az Iszlám Állam legyőzésére való hivatkozás szintén kulcsmomentum. Szerinte ugyanis az amerikai katonáknak pontosan addig volt keresnivalójuk Szíriában, amíg megsemmisítették az Iszlám Államot.

Ha ezt elődje és annak tanácsadói is így látták volna, nagyon sok halált, pusztulást és menekültáradatot megspórolt volna a világ. A szíriai konfliktus kezdete óta ugyanis az Egyesült Államok és egyes szövetségesei távolról sem az Iszlám Állam legyőzését tekintették prioritásnak, hanem Aszad elnököt akarták mindenáron megbuktatni. Kevesen vannak már hatalmon azon közül, akik 2011-ben magabiztosan mondták, hogy Aszadnak mennie kell. Politikai megfontolásokat helyeztek a terrorizmus legyőzése és a béke elé, ami nem is meglepő annak fényében, hogy az egész konfliktus nagyhatalmi érdekek ütközésének következménye.

A világ akkor lesz jobb hely, amikor Donald Trump és a világ más vezetői is a józan eszükre hallgatnak. Amikor nem akarnak világrendőrt játszani, hanem tiszteletben tartják más államok szuverenitását.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés