Occupy MTVA, avagy Kossuth tér visszatér

2018. december 20. 8:14

Seres László
HVG
A múlt héttől komoly külsérelmi nyom érte a NER-t, simán lehet, hogy ez a végük kezdete.

„Ha valamikor, akkor a múlt héten volt igazán értelme az ellenzék parlamenti jelenlétének. Az ülésteremben Tordai Bence hiper- és interaktív szereplése, élő interjúi, az MTVA-ban pedig Szél Bernadett élő közvetítései tették mindenki számára transzparenssé a rezsim működését, a zavart vagy cinikusan röhögő arcokat, a nagyhangú többség mögötti üres erőszakosságot és szánalmas vergődést. Tovább is kéne ezt gondolni: talán nem politikusokat, hanem profi fotósokat, videósokat és vloggereket kéne a T. Házba választani a végrehajtó hatalom kontrolljára.

Semmit nem tudunk még arról, milyen irányt vesz a parlamenti ellenzék és az utca találkozása, hiszen semmi nincs tervezve, nincsenek vezetők, politikai irányzatok: lehet ez egy futó kaland éppúgy, mint egy széles körű, illiberális ellenzéki szövetség megalapozása. Egyvalami azonban elég valószínű: a múlt héttől komoly külsérelmi nyom érte a NER-t, simán lehet, hogy ez a végük kezdete. Hogy aztán liberális demokráciát, visszafogott kormányzatot, joguralmat és piacbarát gazdaságot ki fog ebben az országban létrehozni, az teljes rejtély.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kedves Laci!

Sajnálom, hogy Te sem veszed észre, mi lesz a gyümölcse ennek az agresszív fellépésnek, azt ezt támogató média megnyilvánulásoknak. Az ellenzéki oldalon egy józan, emberi hang maradt, Schiffer Andrásé, egyedül Ő őrizte meg az emberi méltóságát, amit Te is elveszítettél, no meg az objektivitásodat.

Nem látod/látjátok, hogy ezzel a keresztényellenes gyűlöletkeltéssel az egekbe vittétek az antiszemitizmust? Aminek köszönhetően mellesleg hozzájárultok a jelenlegi kormány tartós hatalomban maradásához.

Hol voltak a szakszervezetek, a balliberális politikusok, a média, Te magad is, amikor az MSZP-SZDSZ kormány alatt végzetesen lerabolták az országot, amikor nem érdekelt Titeket az utcára tett kisemberek sorsa, csak gazdagodtatok. Most lettek hirtelen szociálisan érzékenyek, amikor a csepeli üzemcsarnokokban csak a kínai árusok maradtak jóformán?

Ti váltottatok kommunistából kapitalistára, emlékszel még Szekeres Imre ezzel kapcsolatos, Népszabadságban megjelent írására? Ő mindig is kapitalista akart lenni, meg Hámori Csaba is.

Igen, kapitalizmus lett, amit szerettetek volna mindig is, csak itt voltak az oroszok, azoknak kellett nyalnotok. Akkor most mi a bajotok azzal, ha a kapitalista akkor marad itt, ha valóban Ő diktálja a feltételeket. ha nem teszik elmegy, s akkor nem lesz munkahely. ha nincs itt a tőke, nincs gazdaság. Kormányon Ti is ezt lépnétek, talán okosabban, mint a dilettáns Fidesz.

De az nem jelzés értékű, hogy a Fidesz, annyi baklövés, szakmai alkalmatlanság, saját táborának napi megsértése ellenére mégis hatalomban van? Az oka, hogy Ti még ehhez mérten is pocsékabbak vagyok.

Az azért érdekes, hogy mindent fordítva látnak.

Te még mindig ott tartasz, hogy 2006-ban Orbán és Gyurcsány vitája hogy is volt?

Ha az Gyurcsánynak akkora győzelem volt, miért volt később az öszödi beszéd, miért derült ki utólag, hogy Almunia biztos beleegyezésével titkoltak el fontos adatokat a választás előtt?

Miért az lett a vita vége, hogy 2006 óta a Fidesz vezeti a népszerűségi listát? Szóval mit is nyert meg Gyurcsány 2006-ban?

Nézd, nincs kedvem olyanokkal vitázni, akik a történéseket mindig csak fehéren, vagy feketén, párthűség alapján alapvetően elfogultan, minden kritikai észrevétel nélkül szemlélik.

Ha úgy figyelted volna a kormányközeli médiát, például Bayert, maga is arról beszélt, hogy bizony végre valakinek el kellene már magyaráznia ezt a törvényt. Bizony, előtte kellett volna, de a kormány kommunikációja ciklusokon át csapnivaló, szerintem, és sok fideszes szerint is.

Rákosi, majd Kádár alatt valóban csak tapsolni lehetett, talán ez az attitűd rögzült Benned, most más időket élünk, a vakság, kritikátlanság a szakadékba vezet.

Az meg vélhetően nem fedi az igazságot, hogy az elmúlt harminc év alatt a balliberális kormányok minden intézkedése eleve rossz volt. A többsége igen, ezért váltotta le Őket a nép. De ne essünk bele abba a hibába, mint Rákosi, hogy rajtunk kívül senki másnak nem lehet okos gondolata.

"Álom álom, édes álom, álomkép..." /Kálmán: Csárdáskirálynő/

:DDD Aha.....mondd, te átaludtad az utóbbi néhány évet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés