Így magyarázza a Fidesz a túlóratörvényt

2018. december 13. 0:21
Pontokba szedve válaszolt a Fidesz az ellenzéki vádakra.

A Fidesz szerint hazudik az ellenzék a szerdán elfogadott túlóratörvénnyel kapcsolatban. A kormánypárt összeszedte az ellenzék állításait a törvénnyel kapcsolatban, majd cáfolta azokat.

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a munkáltató tömény túlórával is tervezni szeretne a dolgozó esetében, a dolgozó viszont ezt nem vállalja, mennyiben garantálható, hogy ezen ellentét nem lesz hatással a dolgozó életére, jövőjére a cégben?

Válaszok:
hhonor | 2018. december 13. 0:51
kalotaszeg | 2018. december 13. 7:04

Munkaidő szabályozás Európában (tanulmány, 2011)
https://www.policysolutions.hu/userfiles/elemzes/50/munkaido_szabalyozas_europaban.pdf

Válaszok:
hhonor | 2018. december 13. 0:58

Korábban a működés (HR portál)

"Vajon megtagadhatja-e a munkavállaló a túlórát? A rendkívüli munkaidő előírására szigorúbb korlátok vonatkoznak, mint a rendes munkaidő szerinti beosztásra, de ha az elrendelés törvényi feltételei létrejönnek, a teljesítése kötelező, ha mégsem, akkor az akár a munkaviszony megszüntetését is jelentheti.

A rendkívüli munkavégzés ugyanolyan utasítás, mint a rendes munkaidőben történő beosztás, ezért a munkavállaló kénytelen teljesíteni.

A plusz juttatások miatt inkább az a jellemző, hogy többen jelentkeznek a túlórára, de előfordulhat, hogy valaki nem akar plusz munkát vállalni.

Visszautasítani azonban csak akkor lehet, ha például ezzel túllépnék a napi, vagy heti munkaidő legmagasabb mértékére vonatkozó szabályokat, vagy az éves 250 órát (kollektív szerződés szerint 300 órát). Akkor is megtagadható a túlóra, ha így nem teljesülne a kötelező pihenő idő, azaz a két műszak közti 11 óra. Emellett korlátozott a rendkívüli munkavégzése a kisgyermeket nevelő szülőknek is."

Válaszok:
hhonor | 2018. december 13. 1:38

Hogyan viszonyul a munkavállalók mind nagyobb mértékű túlóráztatása, az ember mind több időben a munkahelyen való dolgozása (akár a nagyobb mértékű anyagi javakért) keresztény értékrendünkhöz?

Felül nyilván több mindenre rálát az ember, mint a laikus szintről - számomra nem magától értetődő, hogy általánosan miért mondhatjuk azt, hogy a munkavállaló érdekeit szolgálja a változás. Jó lenne megtudni, hogy a KDNP képviselők részleteiben hogyan látják a témakört, azok különböző vonulatait, hogyan gondolkoznak.

Eddig mennyiben volt garantált???

Ez a vasárnapi boltbezárás pepitában. Akkor ez miért nem volt probléma? Mi itt a különbség?

Figyuzz, mesélj már arról, hogy akkor Pártunk és Kormányunk hogyan is harcol a gonosz és kizsákmányoló multik ellen, amiről már annyiszor beszélt????????????????????

Kedves elvtársak, önök Pártunk és Kormányunk hangját hallották...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés