Netanjahu és a Sorsok Háza

2018. december 6. 20:07

Szombat-szerkesztőség
Szombat
Az izraeli miniszterelnök hajlandó kompromisszumokra a történelmi felelősségüket nem egészen beismerő közép-kelet-európai kormányokkal, akár annak az árán is, hogy a helyi zsidó közösségek felháborodnak.

„Míg a közép-európai zsidók identitása döntően a múlthoz, a meggyilkolt zsidók emlékezetéhez kötődik, az izraeli miniszterelnököt és hatalmi körét nem érdeklik a nüanszok, nem érdekli, hogy a közép-európai kormányok által csupán 50-75%-ban elvállalt felelősség mélyen sérti a lokális zsidó közösségeket. A pragmatikus, jobboldali Netanjahu a jelenért és a jövőért, ma élő zsidókért, szűkebben az izraeliekért visel felelősséget, Izrael Állam biztonságáért és a világ zsidóságának potenciális menedékéért a ma is fenyegető veszélyekkel szemben. (A tisztán emlékezetpolitikai és etikai szempontokkal szembeni »rugalmasság«, a jövő-orientáltság és a magyar kormánnyal hasznot hajtó jó kapcsolat köti össze egyébként a Sorsok Háza új gazdáját, az EMIH-et Netanjahuval.)

Ha Netanjahunak sikerül stabil politikai támogatókat szereznie a közép-európai nacionalista politikusok között, akik Izraelnek diplomáciai segítséget nyújtanak Európában a nyugat-európai baloldali/liberális politikai elittel szemben (akik emberjogi, kisebbségvédő szempontokat kérnek számon Izraelen, és az izraeli jobboldal szerint destabilizálnák az izraeli biztonságpolitikát), az izraeli miniszterelnök hajlandó kompromisszumokra a múltjukkal, történelmi felelősségükkel viaskodó, azt nem egészen beismerő közép-kelet-európai kormányokkal, akár annak az árán is, hogy a helyi zsidó közösségek felháborodnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudod, hogy a főnök mit üzent a Zsidó Világszövetség elnökének? Nálunk NINCS antiszemitizmus. Vedd fel a lépést, mert baj lesz...

"Amikor a zsidók rendszerszerű üldözése elkezdődött, azt nem a németek, nem a magyar kiszolgálóik hajtották végre, hanem - a legmeglepőbben - maguk a zsidók."
(Tivadar Soros: Masquerade, Arcade Publishing, 2001, 16, old.)
Az apa emlékirataiból

Lehet, hogy eljött az ideje egy Horn gyulai "na és?" -nek?

Na és, ha a hazai zsidók nem hajlandóak 2018-ban sem túllépni a Holokauszt Egyetlen Igaz, általuk adott értelmezésén, miszerint mindenről a magyar többségi társadalom tehet? Akkor megáll az élet? Úgy tűnik, nem...

A Transfer (átutalási) Egyezményt, három hónapos tárgyalássorozat után, 1933. augusztus 25-én írta alá a Németországi Cionista Szövetség, a náci Németország gazdasági hatósága és az Anglo-Palesztin Bank (a Zsidó Ügynökség utasításai szerint). Az egyezmény célja az volt, hogy segítse a német zsidók kivándorlását Palesztínába. Mialatt ez segítette a zsidók kivándorlását, arra kényszerítette őket, hogy lemondjanak javaik többségéről Németország javára mielőtt elmennének. Ezeket a vagyonokat később megkapták a Palesztínába való átutalásuk által, mint német export.

The Haavara Agreement (Hebrew: הסכם העברה Translated: "transfer agreement") was signed on 25 August 1933 ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés