Függőségekre szocializált társadalom

2018. november 27. 21:07

Ács-Fehér Kinga
20on
A pótcselekvések virágkorát éljük, sokan nem tudják elképzelni a reggeli napindítást a kávéjuk, a cigarettájuk, vagy pedig az energiaitaluk nélkül.

„Elszántan keressük az apró örömforrások lehetőségét – sajnos hazánk fiataljai a legborulátóbbak európai szinten. Hektikus életformánk szinte igényli a tűzoltást, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nehézségeket csökkentsük, eltemessük, kifoltozzuk, vagy épp betömögessük.

A pótcselekvések virágkorát éljük, sokan nem tudják elképzelni a reggeli napindítást a kávéjuk, a cigarettájuk, vagy pedig az energiaitaluk nélkül. Szentségelnek, ha nem gyújthatnak rá, vagy ha nem érezhetik a Redbull ízét – ekkor már a napjuk csak rosszul indulhat, fáradtak, kimerültek, szinte nem önmaguk, hiszen valami hiányzik.

Az sem ritka, hogy reggelente az első dolga legyen valakinek a beérkező üzeneteket megnézni és azokra azonnal válaszolni. A metrón ülve ezt a social media oldalak meglátogatásával folytatják, és ha még hátra van egy-két megálló, átváltanak egy-egy hírportálra, ahol meg sem lepődnek azon, ha drogtúladagolásról olvasnak.

A vizsgák előtt igencsak könnyű belefeledkezni egy-egy sorozatrészbe, televíziós csatornába, vagy az internetbe. Ha már tényleg feszít a húr és nagyon szűkös az időkeret, rengeteg diáknak van szüksége altatóra vagy nyugtatóra ahhoz, hogy legalább egy picit tudjon aludni a stresszes időszakban.

Na és mi a helyzet azokkal, akik túlságosan is vágynak a törődésre, ezért a kapcsolatból kapcsolatba való ugrás filozófiáját sem vetik meg? De a kóros ragaszkodás, vagyis a társfüggőség sem ritka. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eközben pedig a homoszexuálisok, akik tehát pszichésen képtelenek örömet érezni attól a cselekedettől, amely fönntartja az emberiséget, nem betegek, hanem mások. Tényleg tragikomikus a cikk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés