Történelemóra

2018. november 26. 15:13

Sebes György
Népszava
A ti gyerekeiteknek már egyértelmű lesz, hogy az egyetemes történelemből csak annyi lényeges, amennyi a magyar történelem szempontjából releváns.

„Kedves gyerekek, a mai történelemórát Schmidt Mária néni tartja. Nagyon figyeljetek, mert tőle megtudhatjátok, hogyan lehettek öntudatos és büszke magyar polgárok. De még ennél is fontosabb, hogy Orbán Viktor bácsi feltétlen híveivé váljatok. (...)

Mostantól tehát nem kell nyűglődnötök a világ történelmével, az összefüggések megértésével, a belőlük származó következtetésekkel. 

Majd ha kicsit nagyobbak lesztek, foglalkozhattok azokkal is, de addigra már – remélhetően – megalapoztuk, hogy tisztában legyetek vele, a mi édes hazánk a legfontosabb. Ahogy azt Orbán Viktor bácsi már nem egyszer megmondta. Akkor majd azt is megértitek, miért volt szükség az állandó küzdelemre Soros György bácsival és az általa támogatott erőkkel, továbbá Brüsszellel, Yokohamával és Canberrával, szóval a világ minden olyan részével, amely nem képes elfogadni, hogy a mi utunk az egyetlen helyes út. Ha jól figyeltek és megfogadjátok Schmidt Mária néni intelmeit, akkor a ti gyerekeiteknek már egyértelmű lesz, hogy az egyetemes történelemből csak annyi lényeges, amennyi a magyar történelem szempontjából releváns. És akkor Orbán Viktor bácsi is nagyon büszke lesz rátok. 

(Szolgálati közlemény: mindez nem vicc. Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum igazgatója, a miniszterelnök tanácsadója. Történelemtanítási útmutatásai összhangban vannak pártunk és kormányunk politikájával.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az "öntudatos és büszke magyar polgár" szitokszó. Az öntudatos és büszke európai és/vagy világpolgár természetesenkívánatos. Igaz, Sebes elvtárs?

Ha nekünk a "mi édes hazánk a legfontosabb", akkor nácik és kirekesztők vagyunk. De ha másnak a nemzetek feletti világköztársaság a legfontosabb, az "haladó" és "humanista". Igaz, Sebes elvtárs?

Feleségem angol. Elmondása szerint a saját iskolai évei alatt semmiféle - a magyar oktatásban megszokott - rendszerzett történelmet nem tanult, amit tanítottak neki, az elsősorban az angol történelem egyes epizódjaira vonatkozott, (hastingsi csata, Magna carta, stb.) Egyetenes törtélnelem lényegében semmi. Csak mondom.

De cikkíró, ezért hergeltetek a diákokat es a tanárokat,
hogy minél kevesebbet kelljen tanulni és tanítani!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés