Puzsér már belemenne az előválasztásba

2018. november 1. 16:02
Bizonyos feltételek mellett már hajlandó megmérettetni magát Puzsér Róbert a főpolgármester-választásra szervezett előválasztáson.

Változtatott az álláspontján Puzsér Róbert, aki korábban főpolgármester-jelöltként élesen kritizálta a baloldali pártok által szorgalmazott előválasztást. „Ha ez kell ahhoz, hogy az MSZP meg a DK ne indítson rám jelöltet, és ezzel ne osszák meg Orbán és Tarlós ellenzékét, akkor vállalom, hogy részt veszek egy előválasztáson” – fogalmaz Facebook-oldalán a kritikus, majd kikötötte feltételeit: 

A jelöltállítás folyamatának nyilvánosnak és átláthatónak kell lennie, előtte nyílt vitákon kell megmérkőznie a jelölteknek, a szavazásnak internet-alapúnak kell lennie, a lebonolítást pedig civil szakemberekből alakuló testületnek kell végeznie, nem az MSZP-nek, és nem a DK-nak. 

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megmérettetni? Talán hídmérlegen.

Puzsér éppen most váli azzá, amit eddig bírált az ellenfeleiben...

Ahogy múltkor írtam: Puzsér mindennap mást mond.
De mindig ugyanazzal a megfellebbezhetetlen magabiztossággal és vehemenciával. :))

Amúgy jelenlegi tudásunk szerint Puzsér indulása egyértelműen a Fidesznek kedvez, hiszen Tarlós esélyeit növeli.

Ugyanis Budapest egészen speciális abban az értelemben, hogy ez az országban az EGYETLEN hely, ahol a ballib (alapvetően MSZP-(P)/DK+csatolmányai) továbbra is erős maradt és versenyképes a Fidesszel szemben. Sajnos. De tényleg ez rajzolódik ki: még 2010-ben, a legnagyobb összeomláskor is elvittek az országgyűlésin 2 kerületet, 2014-ben 8/10, 2018-ban 11(+1 LMP)/6 volt a ballib/Fidesz arány. Egy olyan gyűlölt figura, mint Bokros Lajos is kapott 36%-ot a 2014-es főpolgármesterválasztáson, úgy, hogy ott volt még Staudt és Csárdi Antal is az ellenzéki térfélen!

Ráadásul hagyományosan és értelemszerűen mindig a főpolgármesterválasztást követi a legnagyobb figyelem.

Röviden: a ballibnek egy egy hatalmas esély, talán az utolsó nagy esély. Szerintem sajnos már egy Karácsony/Tarlós versenyben is jó esélyeik lennének - feltéve ha nincs több komoly ellenzéki jelölt. Indíthatnak aztán egy kevésbé pártpolitikus mostani vagy korábbi - kevésbé lejáratódott, kvázi "sikeres" - kerületi polgármesterüket is, mittudomén. Egy Puzsér mögé viszont nem állhatnak be. Puzsér tehát a ballibet gyengíti, egyelőre ez a képlet. :))))

Egyszerűen látja, hogy nem oszt nem szoroz, miért ne. Bármi az eredménye, ha úgy dönt, indulhat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés