Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

2018. október 20. 11:41
„Állítsuk meg a szeparatistákat” feliratú óriásplakátok állnak Kárpátalja több főútja mentén szombat reggel óta.

„Állítsuk meg a szeparatistákat” felirattal és a kárpátaljai magyar közösség vezetőinek neveivel, valamint fényképeivel jelentek meg óriásplakátok szombat reggelre a főutak mellett Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében.

A fehér alapú, ukrán nyelvű óriásplakátokon Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője, Barta József, a KMKSZ alelnöke, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese és Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, megyei tanácsi képviselő fotói láthatók a nevükkel együtt.

Az országos és kárpátaljai ukrán médiában hónapok óta heves magyarellenes kampány folyik, de a mostani az első eset, amikor közterületen jelenik meg magyarellenes uszítás.

(MTI)

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem nem a százezer magyarral van bajuk, hanem a Donbasz vidéki 8-10 millió orosszal. De amit a magyaroknak engednek, azt az oroszoknak is engedni kéne, amit az oroszoknak tiltanak, azt a magyaroknak is tiltják, különben Kárpátalja hivatkozási alap lehetne.

Ez egy csapda helyzet. A nyugatnak nagy üzlet Ukrajna, a jó földek és az oroszok miatt. Őket nem érdeklik a magyarok elleni provokációk Tőlünk azt várják, hogy ne lépjünk fel ezek ellen, mi viszont ezt nem tehetjük meg.

A nyugat le tudná csendesíteni a magyarok elleni támadásokat, de nem teszik. Vagy tennék, de kérnének valamit érte, ami adhatunk meg. A szomorú az, hogy az ellenzék még ebben a helyzetben sem áll a magyarok mellé.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2018. október 20. 13:29
OberEnnsinnen | 2018. október 20. 14:40

Javítva:

Vagy tennék, de kérnének valamit érte, ami nem adhatunk meg.

Ukrajna - Európa Szaúd-Arábiája...
Mindkettő - Soros - USA-nevelés...

Szerintem azt ők már leírták, reménytelen 10 millió oroszt elukránosítani.
Viszont az ártalmatlan öregember most törlesztet velük a magyarországi Soros-plakátokért...
És nincs annyi vér bennük, hogy azt mondják George bácsinak: Húzz el, és a személyes ügyeid intézd el a magyarokkal, mi ebből nem kérünk, mert a végén mindent elveszítünk...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés