Nézőpont: Tarlós István népszerűbb a Fidesznél is

2018. október 10. 8:32
A Nézőpont Intézet kutatása szerint, ha Tarlós István újraindul a főpolgármester-választáson, minden esélye megvan arra, hogy harmadszorra is győzzön.

Ha Tarlós István újraindul a főpolgármester-választáson, minden esélye megvan arra, hogy harmadszorra is győzzön: a budapestiek 45 százalékának szavazatában biztos lehet – olvasható a Nézőpont Intézet kutatásában, amelynek megállapításait szerdán közölték az MTI-vel.

A „Tarlós István népszerűbb a Fidesznél is" című kutatásban az áll, hogy a főpolgármester 11 százalékponttal népszerűbb, mint a kormánypárt.Ha most vasárnap tartanák a választást egy – eddig még nem ismert–baloldali jelölt 30 százalékos eredményt érne el, a Jobbik jelöltje 6, az LMP-é pedig 8 százalékot. Az ellenzéki pártok jelöltjei tehát összefogva is kevesebb szavazatot érnének el, jóllehet a jelenlegi pártrendszerben meglehetősen valószínűtlen a közös főpolgármester-állítás – olvasható a szeptemberben 800 ember megkérdezésével készült kutatás eredményében. Tarlós István ugyanazt az eredményt érné el, mint 2014-ben (49 százalék). Még ha az a valószínűtlen helyzet is állna elő, hogy az összes rejtőzködő szavazó ellenzéki, akkor is megnyerné a főpolgármester-választást - tették hozzá.

A Nézőpont szerint az ellenzék rendkívül fragmentált a fővárosban, a legerősebb kormányellenes párt a Momentum Mozgalom (10 százalék), őt követi a Demokratikus Koalíció (9 százalék), illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Jobbik (8-8 százalék), az MSZP és a Párbeszéd 6-6 százalékon áll, az LMP pedig 5 százalékot szerezne. Egyik párt sem éri el a Fidesz-KDNP népszerűségét, mivel a rejtőzködők aránya 12 százalékos, tehát fele akkora, mint a kormánypártok előnye bármely ellenzéki párttal szemben. 

Kitértek arra is, minden társadalmi csoportban legalább kétharmad azoknak az aránya, akik az elmúlt nyolc évben előrelépést tapasztaltak Budapesten, összességében pedig a fővárosiak 71 százaléka vélekedett így. Még a baloldaliak többsége (53 százalék) is ezen az állásponton van, de a Jobbik táborának nagyobb része is (56 százalék) fejlődést érez 2010 óta. A kormánypártok táborában pedig tulajdonképpen nincsenek olyanok, akik elégedetlenek lennének a főpolgármester munkájával.

(MTI)

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sok oka van. Momentàn van kivàló vezetője a Fidesznek. Tarlós meg főpolgi, remekül végzi dolgàt és nem párttag.

"Ma felkértem Tarlós Istvánt, hogy induljon el újra a főpolgármesteri székért, ezt szigorú megkötésekkel elfogadta - mondta szerdán Orbán Viktor miután tárgyalt a főpolgármesterrel a városházán."

"már el is fogadta a Főpolgármester jelöltséget"

Mást írtam?

Jaj, de gyenge.

Azért nem Tarlós vezeti a Fideszt, amiért nem Orbán a főpolgármester. Nagyon bonyolult?

Előző két alkalommal úgy gondolták a budapesti választópolgárok, hogy az ellenzéki senkiháziaknál értelmesebb Tarlós.

Jó esély van rá, hogy harmadszorra is ez lesz a képlet.

Na és Puzsér már smafu? :)))

Illetve indít egyáltalán jelöltet a neo-Jobbik, vagy beállnak az éppen aktuális ballib jelölt mögé?

Mondjuk azt vicces látni, hogy ha Budapesten is, de EGY SZINTRE SÜLLYEDT a neo-Jobbik... a Kétfarkú Kutya Párttal. :)))

Hú, azért politológusnak ne menjél. :))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés