Remix néven indul V4-es hírportál

2018. szeptember 17. 11:42
A portál célja, hogy egy felületen egyesítse elsősorban a visegrádi országok (V4) mérvadó politikai, illetve gazdasági híreit és véleményeit.

Új, angol nyelvű hírportál indult a magyar és a közép-európai médiapiacon Remix név alattírja az Origo. A portál célja, hogy egy felületen egyesítse elsősorban a visegrádi országok (V4) mérvadó politikai, illetve gazdasági híreit és véleményeit, és folyamatos tájékoztatást nyújtson a hazai és V4-es publicisták nézőpontjából olyan fontos, Európát érintő kérdésekről, mint például a migráció.

A Remix csapata közép-európai (lengyel, cseh, szlovák és magyar) újságírókból áll.

A lengyel hírekért felelős Grzegorz Adamczyk korábban a BBC brit közszolgálati rádió lengyel szerkesztőségének a munkatársa volt. A magyarországi hírekért felelős vezető szerkesztő Albert Dénes, aki korábban szintén a BBC-nél dolgozott, annak a magyar nyelvű szerkesztőségében, továbbá munkatársa volt a Magyar Távirati Irodának (MTI) és a Reuters brit hírügynökségnek. Albert szerint a Remix igyekszik cáfolni a Közép-Európáról a globális mainstream média (BBC, CNN, Al Jazeera, CBS és Euronews) által – részben az álhírek (fake news) révén – kialakított negatív sztereotípiákat, és ennek ellensúlyozására hiteles, magas színvonalú tájékoztatást kívánnak nyújtani. A hírportál szlovákiai témáiért vezető szerkesztői minőségében a magyar nemzetiségű Tokár Géza politológus fog felelni.

A Remix első számú célja az, hogy a széles közönségnek bemutassa a lengyel, magyar, cseh és szlovák nemzetiségű jobbközép, konzervatív világlátású szerzők közös nézőpontját a régióról. céljuknak tekintik Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország közös történelmi együttműködési hagyományainak a bemutatását újszerű, közös nézőpontból.

A Mandiner megkereste Patrick Egant, a Remixet kiadó FWD affairs vezetőjét, mi célból indult a Remix: „A régió hangja, a visegrádi országok komoly mondanivalóval rendelkeznek a mai Európáról és annak jövőjéről. Ez egy alternatív narratíva, más, mint amit Brüsszelből, Berlinből és Párizsból hallunk. És ez az európai narratíva lenyűgöző. Ez 1989 örököseinek narratívája. A baj az, hogy mostanáig sok ilyen hangot nem lehetett az angol nyelvű médiumokban hallani. A Remix ezt fogja megváltoztatni” – válaszolta Egan.

 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan! Valszeg kifelé szól és nem befelé. Amolyan V4-es aldzsazira a terv valszeg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés