Orbán Trump szövetségese az EU-ban

2018. szeptember 17. 11:49

Raheem Kassam
Asia Times
Számíthatnak – rövid időn belül – egy magyar delegációra, ami az Egyesült Államokba látogat.

„Az Európai Bizottság és a Parlament kitartása amellett, hogy megbünteti Magyarországot – azon kevés országok egyikét, amelyik védelmezi határait és mindezt szabad és fair választásokon is támogatták lakosai – csak a populisták erősödését fogja hozni világszerte, akik közé az amerikai elnök is magát számítja.

Számíthatnak – rövid időn belül – egy magyar delegációra, ami az Egyesült Államokba látogat.

»Megpróbáltunk velük együtt dolgozni – mondhatná egy tapasztalt budapesti képviselő a Fehér Háznak, – még az Európai Néppárt középjobb csoportjában is. De semmiben sem érdekeltek, csak a saját dogmájukban.«

»Vettük az üzenetet – kellene jönnie a Fehér Házból a válasznak – tartjuk a hátunkat.«

Nemsokára Trumpnak fölénye lesz a Merkellel, Macronnal és Junckerral való tárgyalásain.

Orbán kormánya a visegrádi négyekkel, a britekkel és az olaszokkal együtt belülről harcol az EU központosítása és protekcionizmusa ellen.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

- tartjuk a hátunkat ? We’ve got your backs , inkább 'veletek vagyunk'.

Ez egy reményt keltő forgatókönyv, de Magyarország kicsi. Nagyon jó lenne a V4, egységesebben, mint valaha. Jó lenne, ha a románokkal is lehetne valamit kezdeni, de ez az, ami reménytelen.

A magam részéről örülök a Netanjahu-Orbán közeledésnek.

A horvátok, szlovének valahogy nem annyira illenek a képbe, nem is veszik a lapot. Kár.

Nagyon jól esik, h. Magyarország lehetőségeit Svájc, Luxemburg, Szingapúrhoz méred.

Ez nekem valahogy az út kezdetének tűnik, de szép is lenne, ha a vége ez lenne! Speciel én hihetetlen erős ellenállást, érthetetlen ellen erőt látok, kinn, benn.

Nem az a baj, h. Magyarország kicsi, moindjuk, ez sem öröm, mert voltunk mi nagyobbak is, nagyon nehezen emészthető, h. az I. háborút kirobbantó orsztrákok megkapták a magyar Őrvidéket, a magyarok meg elvesztették a valaha volt területük kétharmadát a magyar lakosság egyharmadával együtt.

Az ország hihetetlen ön-építésre képes, ezt láttuk Trianon a háború és 56 után. Még ellékszem, mikor apám devcemberben hazajött a szétlőtt Pestről, borzadva mesélt a Nyugatiban a tüntetés után nyalábba rakott holttestekről, s azt mondta, 10 év, mig a várost rendbehozzák.

Lehet, h. még 2-3 Fidesz ciklus és sikerül talpra állni.

A német szövetség két kataklizmába vitte Magyarországot. A harmadikat el kéne kerülni. A franciákról szó sem essék! A svédek furcsa mód mutatkoznak be mostanában.

Egyáltalában, egész Nyugat-Európa mintha megőrült volna, bár ebből az ottani kertvárosok népe egyelőre NEM sokat lát. Mindenesetre, érdekes volt, mikor jól tanuló, ottani 5.gimnazista unokám elmesélte, h. tilos fölemelt karral jelentkezni, általában nagyon nem szeretik a karemelést, nem tudja a himnuszukat, verset egyáltalában nemigen tanulnak, a hangsúly a nyelvtanon
van. Sok a "kreatív", barkácsoló óra. Ez egy tartományi főváros jónak "jegyzett" gimnáziuma.

Sokféleképpen lehet értelmezni az utólsó 50 év változásait, az egyik fiam szerint az ok a népség-katonaság tömeges elfordulása ősei hitétől, még akkor is, ha amíg ez nem következett be, szintúgy voltak borzalmak.

Viszonylag rendszeresen, 23 év alatt 17-szer töltöttünk Lengyeloerszágban egyenként cca. 2 hetet, erre, arra. Vasárnaponként általában nézzük a Polonián a misét. Nem hiszem, h. egy ilyen Sargentini féle gyülevész elme és erkölcsroppant csoport kárt tehetne majd bennük.

Nagyon örülök, h. a kicsi és jeleneleg gazdaságilag gyenge Magyarország számára jó kimenetelt vezetsz föl és VAN is alapja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés