Felmondott Zacher Gábor

2018. augusztus 31. 14:32
A Honvédkórházban uralkodó állapotokra hivatkozva mondott fel a nemzet toxikológusa. Szerinte veszélyessé vált a helyzet.

Pénteken beadta felmondását a közkedvelt toxikológus Zacher Gábor – írja a hvg.hu. A Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője a Honvédkórházban tapasztalt állapotokkal indokolta döntését, szerinte a kórházban kialakult helyzet már a munkavégzést veszélyeztette. Az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető – érvelt.

Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni” – fogalmazott Zacher. „Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam” – tette hozzá.

 

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Honvéd Kórház túlterhelt, mint általában a budapesti kórházak nagy része, de legtöbbjüket már nincs hova bővíteni. Esetleg ha a meglevő épületre ráépítenének plusz emeleteket, bár az nem túl kifizetődő hosszútávon. Addig sajnos ez lesz a helyzet, amíg ez a új "szuperkórház"-nak nevezett épületkomplexum el nem készül.

Ha jól emlékszem, akkor Zacher ügyeletei alatt voltak "esetek" amit a sajtó megszellőztetett. Talán úgy gondolta, hogy jobb ha odébb áll.....

Válaszok:
Megtalálta | 2018. augusztus 31. 17:13
Berecskereki | 2018. augusztus 31. 17:58

Egy értelmesen érvelő embernek tartom, azt hogy orvosként milyen azt nem tudom. Az viszont biztos, hogy a kulcsmondat az, hogy a személyzet 60%-a áll rendelkezésre. Egy normál cég (mondjuk egy gázos gyors-szolgálat...) sem megy el ennyivel.

Igen, nemrég volt valami ügye, amivel kapcsolatban Alinda is meginterjúvolta.

Pont Zacher nyilatkozta egyszer, hogy a sürgősségin megjelentek legalább egyharmada indokolatlanul megy a sürgősségire.

Erre gondolsz?

Egy háziorvos nyílt levele a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ orvosigazgatójának
https://tinyurl.hu/h2BQ/

Válaszok:
Julismama2 | 2018. augusztus 31. 18:05

Az tény, hogy az egészségügyben a dolgozói létszám nem elégséges. Ez azonban nem a jelenlegi kormány alatt állt elő, hanem korábban a Gyurcsány kormány alatt ahol a két fő inkvizítor az SZDSZ művelésében végezték az eü reformját.

2002 után végrehajtott reformnak nevezett agymenés során több mint 26 ezer fővel csökkent a létszám az egészségügyben.
2001-ben még 144 ezer fő volt, 2010 a létszám 118 ezer főre csökkent, amely 26 ezer fő csökkenésnek felel meg.
http://tinyurl.hu/pq7W/

Mindennek ellenére szükségesnek tartanám, hogy a Honvédelmi Minisztérium rendeljen el egy átfogó vizsgálatot szakemberek bevonásával. Nekem nem egészen világos, hogy valómájában mi is történik a kórház vezetésének működésében.

Többek között. Mintha nem 1 problémás eset lett volna. https://index.hu/belfold/2018/..

Válaszok:
Julismama2 | 2018. augusztus 31. 18:08

http://magyarhirlap.hu/cikk/12..

Június közepén még nem volt problémája Zachernak..

Válaszok:
Berecskereki | 2018. augusztus 31. 18:10

Na ja! Lehet, hogy akkor az új szerelme lefoglalta.

Szóval a szerződése lejár, azt nem hosszabbítják meg. Akkor mire a felmondás? Csak jól sejtem, hogy égett a lába alatt a talaj..

A közleményt nem lehet elérni az MTI honlapján, pedig a google is hozza.

OS Országos Sajtószolgálat - Országos Sajtószolgálat - MTI
os.mti.hu/hirek/138123/a_honvedelmi_miniszterium_kozlemenye

8 perce - A Honvédelmi Minisztérium közleménye. Budapest, 2018. augusztus 31., péntek (OS) - Dr. Zacher Gábornak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrum vezetőjének a szerződése 2018 végén lejár. Arról, hogy azt nem hosszabbítják meg, már korábban döntés született.

Válaszok:
Berecskereki | 2018. augusztus 31. 19:31

Érzik a fijúk a bányából, hogy sürgősségi ellátásra szorulnak. Azt hiszik ez még segít rajtuk.

Na ITT kezdődik az egészségügy! A zemberek nem ütnék szét magukat, nem lenne szükség zachergáborokra, finanszírozásra, túlórára, osztályra a super kórházban, eszközökre. Ez nem veleszületett rendjelesség , vagy véletlen baleset ( ill. valahol igen).

Idézet egy orvosnő leveléből.

"Ambivalens érzéseim oka, hogy idén januárban a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumában (a továbbiakban SBO-n) több olyan sajnálatos eset is történt, melyek nagy médiavisszhangot kaptak.

Zacher Gábor akkor ezek kapcsán nem ígért vizsgálatot, nem kért elnézést az érintettektől, pedig kellett volna. Azt is mondta, hogy minden rendben van az osztályon, megkap mindent, „pénzt, paripát, fegyvert”, ami a jó működéshez kell.

Azóta romlott el ennyire a helyzet?

Akkor kényszerítették, hogy ezt mondja? Alkut kötött? Valószínűleg sosem tudjuk meg.

Amit tudunk, hogy a Honvédkórház a legfelszereltebb egészségügyi intézmény, ott minden beavatkozást – elvileg – el tudnak végezni, oda tartozik minden „egyenruhás” szervezet: katonaság, rendőrség, katasztrófavédelem, vasutasok), nagy „civil” területe is van, az ottani SBO-n látják el a legtöbb beteget.

Ha ebben a kórházban igaz, amivel Zacher Gábor indokolta a felmondását, akkor térdre, imához…"
https://wmn.hu/wmn-egszsg/4933..

Így valóban elgondolkodtató, hogy csak az játszott közre a felmondásnál, amiről Zacher Gábor nyilatkozott a médiának, vagy esetleg más is.

Ehhez kapcsolódik, hogy médiahírek szerint; "A miniszter délután elfogadta a lemondásomat, és mentesített a felmondási idő letöltése alól. A döntést nem indokolták. Péntek éjfélig dolgozom a Honvédkórházban" - mondta a hvg.hu-nak Zacher Gábor.
http://hvg.hu/itthon/20180831_..

Sok igazság van abban, hogy az egészségügyi ellátás problematikus és a finanszírozás is eléggé kesze-kusza.
Mindegyik kormányzat reform címén eszközölt változtatásokat, a helyzet azonban lényegesen nem javult.
A legnagyobb romlás 2004-2010 közötti időszakban következett be, amikor a TB kasszát terhelték a szociális kiadások – sajnos ez azóta sem változott – és ahogy már korábban írtam közel 26 ezer fő távozott – Leépítették a reform keretében? – az egészségügyből.
http://tinyurl.hu/pq7W/
Feltételezem ezek között vannak azok is akik külföldre távoztak.
Visszatérve a szociális kiadásokra, amely jól érzékelhető az Egészségbiztosítási Alap 2018. évi költségvetéséből.
http://www.neak.gov.hu//data/c..

Azonban zen túl is vannak torzító tényezők. Ilyen a vissza nem igényelhető ÁFA, amely azt jelenti, minden 100 forintból 27 forint visszakerül a központi költségvetésbe.

A Magyar Államkincstár kimutatása szerint - https://www.napi.hu/magyar_gaz.. - átlagosan az E. alapból csak a fele megy gyógyító-megelőző tevékenységre.
Mindez azt is igényelné, hogy a statisztika és az egészségügyi, pénzügyminiszteri tájékoztatók legalább ilyen részletességgel térjenek ki, amikor az egészségügyre fordított összegekről szólnak.

Végezetül; Szerintem szükséges lenne az önálló egészségügyi minisztérium létrehozása, mert az egészségügynek nem sok köze van az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Egyébként pedig társadalmi szempontból az egészségügy az egyik legfontosabb terület, így nem lehet ilyen mostohán kezelni.

http://hvg.hu/itthon/20180901_..

Ez tényleg csak könyvet fog írni............Ezek után nem hiszem, hogy bárhol kellene, orvos hiány ide vagy oda.

Ami a habzó szájú mocskolódást illeti, parancsolj:

"A fideszes média a választások megnyerése óta elismerte, hogy Vona Gábor nem tett hitet Allah vagy a kötelező betelepítési kvóták mellett, a Jobbik nem kötött szövetséget Simicskával, Gulyás Márton nem Soros György fő embere, Soros György fia pedig nem volt ott a Pride-on. Olyan helyreigazítások jelennek meg a kormánypárti sajtóban, amelyekből alkalmanként kiderül, hogy az eredeti cikkekben egy betű sem volt igaz. A pártlapok elleni sajtóperekből kiderül, hogy nem véletlen tévedésekről van szó, hanem a politikai fegyverként használt média rendszerszintű működéséről..."

Na mesélj már, ki is mocskolódik????????????????

Cáfold a leírtakat.
Vagy az már nem megy?
Avagy ja, Magyar Idők. Belegurultál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés