Polgármester-jelöltnek állhat Bölöni László Marosvásárhelyen

2018. augusztus 28. 12:14

Foglalkoztatott és foglalkoztat, hogy polgármester-jelöltnek álljak – jelentette ki Bölöni László a Vásárhelyi Forgatag keretében szervezett pódiumbeszélgetésen.

2018. augusztus 28. 12:14

Foglalkoztatja a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség gondolata Bölöni Lászlót, a legendás labdarúgót és sikeres edzőt. Erről Bölöni László kérdésre válaszolva beszélt hétfőn délután, a Vásárhelyi Forgatag keretében szervezett pódiumbeszélgetésen, amelynek a szintén Marosvásárhelyről elszármazott Zsigmond Barna Pál magyar országgyűlési képviselővel együtt voltak a meghívottjai. A beszélgetést az egyik közösségi portálon élőben közvetítették.

„Ez olyan dolog, ami nem idegen tőlem, ami foglalkoztatott és foglalkoztat” – jelentette ki a polgármester-jelöltségre vonatkozó kérdésre. Hozzátette azonban, hogy semmiképpen sem valaki ellen szállna a versenybe. „Ha egy ilyen dologba belevágnék, akkor mindenféleképpen azért tenném, hogy egy csapatba vonjam a különböző embereket, a különböző érdekeket” – jelentette ki Bölöni László.

Azt is hozzátette azonban, hogy ehhez nem lenne elég három hónappal a választások előtt Marosvásárhelyre érkezni. Ahhoz, hogy meggyőzze az embereket, Marosvásárhelyen kellene lenni, az emberek szemébe kellene nézni, és el kellene mondani nekik, hogy pontosan mit is akar. Úgy vélte, hogy képes lenne az emberek összefogására és az újításra. Ehhez fiatalokból kellene csapatot építeni, amit érdekes feladatnak tekintene. Megemlítette: egy vasárnapi rendezvényen is az volt az élménye, hogy mennyi jó ötlet van, és milyen dinamika van a marosvásárhelyi fiatalokban, csak éppen az ötletek gyakorlatba ültetésénél jelentkeznek a nehézségek.

Bölöni László hozzátette, hogy két éve felújította marosvásárhelyi lakását, hogy jól érezze magát, ha hazaérkezik. Azt is megjegyezte azonban, hogy amikor korábban felmerült a hazaköltözés gondolata, mindig hiányzott az a cél, amiért érdemes lenne ezt a nagy lépést megtenni. A 64 éves sportszakember a beszélgetés egy másik szakaszában azt is megemlítette, hogy nem akar már sokáig edzősködni.

A Marosvásárhelyen született, fogorvosi végzettséggel is rendelkező 108-szoros román válogatott Bölöni László tagja volt a Bajnokcsapatok Európa Kupáját (a BL elődje) 1986-ban megnyerő bukaresti Steaua labdarúgó csapatának. A lisszaboni Sporting edzőjeként ő fedezte fel és hívta meg a felnőtt csapatba az akkor 16 éves Cristiano Ronaldót. Jelenleg a belga bajnokságban játszó Royal Antwerp FC vezetőedzője, ahová 2017 júniusában két szezonra szerződött.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2018. augusztus 28. 15:08
Jav.: Vásárhelyen a pályafutása érdemi része kezdődött, de születésre dicsőszentmártoni.
szavaztam
2018. augusztus 28. 14:32
jo lenne, o talan megszuntethetne a mestersegei feszultseget ami most van...
Gyéressy Károly
2018. augusztus 28. 14:09
Talán neki volna esélye.
magnahungaria
2018. augusztus 28. 12:44
Az intellgenciája, a tapasztalata, a tudása meg lenne hozzá. Azonkívül Ő a románok nagy része által is elfogadott, mint a Hagi előtti román futball legnagyobb alakja. Sok sikert, Lacika! Pardon, Bölön dr.!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik