„Visszatértünk” – Szikszai Péter a Hír TV-ről

2018. augusztus 27. 20:16

Írta: Kereki Gergő
„Újra a konzervatív értékeket képviseljük. Az a szlogenünk, hogy »Visszatértünk«” – mondja Szikszai Péter a Hír TV új időszakáról. Szikszaitól megkérdeztük azt is, miért baj szerinte, ha Németh Kristóf Kálmán Olgával szelfizik, hogy mi lesz a Szabadfogással, Puzsér Róberttel és a Magyar Nemzettel.

A HVG szerint csütörtöki cikkével megküldte Németh Kristófnak a selyemzsinórt. Miért bűn jobboldaliként Kálmán Olgával szelfizni?

Egyáltalán nem bűn Kálmán Olgával szelfizni, és selyemzsinórt sem küldtem senkinek. Azt a kérdést vetettem fel, hogy miért érzi szükségét egy konzervatív oldalhoz sorolt ember, hogy építse Kálmán Olga imidzsét. Csupán egy jelenségre hívtam fel a figyelmet. Arra, hogy a jobboldali értelmiségiek időnként hajlamosak együttműködni politikai ellenfeleikkel a tévedésen alapuló tekintélytiszteletből vagy megfelelési kényszerből, míg a liberális celebek általában emberszámba sem vesznek egy jobboldali újságírót. Az a minimum, hogy bojkottálják a jobboldali médiumokat, és eszükbe nem jutna mondjuk Bayer Zsolttal videózgatni. Ha valaki az utóbbi húsz évben Kálmán Olga tevékenységét figyelemmel kísérte, akkor azt láthatta, hogy nem túlságosan baráti a konzervatív közösséggel. Ezek után leülni bohóckodni vele, szerintem nem következetes magatartás.

Színészként, műsorvezetőként nem ez a dolga?

Ez nem egy színpadi fellépés volt, hanem egy showműsorba becsempészett politikai beszélgetés, ráadásul az ellenzéki hangvételéről ismert RTL Klubon. A Hír TV tulajdonosváltásáról és Kálmán Olga ezzel összefüggő távozásáról volt szó, ami egy fontos médiapolitikai történés. Németh Kristóf viselkedése félreérthető volt. Biztos nem ez volt a szándéka, hogy kiálljon Olga mellett, de annak ellenére, hogy rendszeres vendége a jobboldali értelmiség rendezvényeinek, mégis meg akart felelni a mainstream elvárásoknak. Nem mondom, hogy ne szerepeljen egy műsorban Kálmán Olgával, de ha már nem is vállalja nyíltan a nézeteit, akkor legalább ne hagyja magát belerántani egy olyan helyzetbe, ahol a politikai közösségének ellenfelével kell jópofiznia.

Augusztus elsején megtörtént a váltás a Hír Televízió élén. Ön lett a vezérigazgató-helyettes, rögtön elmondta, hogy a „2015 előtti Hír TV-t” fogják újra visszahozni. Ez mit fog jelenteni a gyakorlatban?

Újra a konzervatív értékeket képviseljük. Az a szlogenünk, hogy „Visszatértünk”. Fel fogunk újítani néhány a jobboldali nézők számára szimbolikus műsort, amelyek 2015 előtt is futottak. Ilyen például az a politikusi nagyinterjú, amely szeptembertől pénteken este 9 órától kerül adásba, Péntek 9 néven. Csermely Péter nem, de Gajdics Ottó visszatér a Hír TV képernyőjére. A másik műsorvezető neve egyelőre legyen meglepetés. Folytatni fogjuk a Csörtét, és már látható a Magyarország élőben című műsor is.

Mi lesz a Célponttal?

A Célpont jó márkanév. Tíz évig felelős szerkesztője voltam, a műsor címét is én találtam ki. Számos emlékezetes riportot forgattunk. A G-nap után a műsor riporterei politikai, lelkiismereti okokból felmondtak, és a tehetséges stáb sajnos szétszéledt. Néhányan, mint Losonczi Kata vagy Bohár Dániel, az Echo-ban dolgoznak, van, aki print médiumba került, de többen a pályát is elhagyták. A Simicska-féle vezetés néhány balliberális újságíróval újraindította a magazint, de azzal én nem tudtam azonosulni. Ha egyszer újra összeáll a régi csapat, akkor lesz megint Célpont. De addig sem maradnak a nézők politikai riportok nélkül, hetente fog jelentkezni egy új magazinműsor, és új stábbal újraindul a Riasztás című bűnügyi műsorunk is.

Szabadfogás?

Más vendégekkel fogjuk újraindítani. Vitát akarunk a műsorba, ezért jobboldalról és baloldalról is hívunk szereplőket. Reméljük, elfogadja mindenki a meghívást, és akkor valóban kemény szóváltások lesznek.

Az ellenzéki politikusok, valamint újságírók a váltás óta ugyanúgy bejönnek a Hír TV-be. Ezek szerint nem bojkottálják önöket?

Még nem dolgoztam olyan médiumban soha, amelyet hosszabb-rövidebb ideig ne bojkottált volna valamelyik párt. Általában baloldali pártokról van szó, amelyek rendszerint elveszítik a parlamenti választást. A jelenlegi ellenzék épp ezért nincs abban a helyzetben, hogy bármilyen megszólalási lehetőségről lemondjon, de arra azért nem számítok, hogy Gyurcsány Ferenc a küszöbünkön virraszt egy interjúlehetőségért. Egyébként egy esetleges ellenzéki bojkott sem nekünk, sem a nézőinknek nem lenne büntetés.

Puzsér Róbert és műsora?

Egy-két napon belül kiderül.

Megjelent a sajtóban, hogy komoly rivalizálás alakult ki a Hír TV jelenlegi vezetése és az Echo TV vezetése között. Vannak személyes ellentétek?

Az Echo TV munkatársakkal segít bennünket, tehát nincs rivalizálás, sem ellentét. A jobboldali nézőknek most két tévéjük is van. Nem olyan nagy baj ez. Örülünk, hogy a HírTV nem jutott a megszűnt Magyar Nemzet sorsára, és nem kerültek utcára az itt dolgozók.  

Hosszabb távon hogyan látja a két televízió jövőjét? Verseny a dominanciáért vagy együttműködés?

Két ugyanolyan típusú tévét fenntartani nincs sok értelme. Profilváltásra lehet szükség. Ez a televízió azonban a nevében is tükrözi a profilját, ezért nehezen tudom elképzelni, hogy ne hírcsatornaként működjön.

A Magyar Időknek ön a főszerkesztő-helyettese. Az is megjelent a sajtóban, hogy újraindul a Magyar Nemzet és megszűnik a Magyar Idők. Ebből mi igaz? Lesz Magyar Nemzet?

Erről nincs pontos információm. A szakmai véleményem ugyanaz, mint a televíziók esetében. Még egy konzervatív lapot indítani nem indokolt, mert valószínűleg nem lenne elég olvasója. A Magyar Nemzet mint szerkesztőség egyébként is megszűnt, nehéz lenne a semmiből újjáépíteni. Az viszont tény, hogy a Magyar Nemzet a jobboldali tábornak a Hír TV-hez hasonlóan sokat jelent.

***

Fotó: Kurucz Árpád (Magyar Idők)

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Puzsér miatt kattintottam ide. :) (micsoda clickbait :dd)

Na nézzük, nagyon izgatott vagyok.

Válaszok:
ThunderDan | 2018. augusztus 27. 21:21

Lol, nem lettem okosabb. :)))))))

Mondjuk én a Szabadfogást beszántanám. Viszont szívesen látnám újra Kóczián Pétert, de gondolom ez nem aktuális...

Gajdics kifejezetten gyenge, Fidesz-szimpatizánsként us kínos nézni... Csermely egy fokkal jobb volt.

Érdekes a média világa, az abban dolgozók megítélése. A balliberális oldal és az ezen táborhoz tartozó hozzászólók szerint a jobboldali média úgy egészében véve lakájmédia.

Jobboldalról, s az egyik táborhoz sem tartozó objektív látószögből szemlélve a dolgot a balliberális média jeleníti meg a gazdik gerinctelen kiszolgálását, a jobboldali médiánál jóval agresszívebb, napi békétlenséget, magyargyűlöletet, minden alapot nélkülöző nagyképűséget szító stílust.

Nincs olyan, hogy független média, a mecenatúra szabja meg a mondandót, a stílust, s választja ki a véres szájú, uszító ketrecharcosokat. Lásd Klubrádió, ATV, 444, 24.hu.

A kontraszt abban mutatkozik meg, hogy balliberális oldalon naponta féktelenül uszítanak a kormány, a nemzeti értékrend, kultúra ellen, s teszik ezt alapjában véve tehetséges munkatársakkal. A gátlástalanságot, gerinctelenséget, valós értékrend nélküliséget a balliberális média vetíti elénk.

A jobboldali média defenzívában van, akkor, amikor lőnek rájuk, akkor is bocsánatot kérnek azért, mert léteznek, nem merik kimondani az igazságot, a betelefonálókat próbálják mesterkélt etikai korlátok közé szorítani. A jobboldali média munkatársai félnek, ami részben felkészületlenségükből is fakad.

Egy Stefka, egy Jurák soha sem fogja hozni tudásban, stílusban, intellektusban azt, amit balliberális vetélytársaik.

A jobboldalnak, s kormányaiknak legendás a dilettantizmusa a média és a kultúra területén.

Visszatértek....talán pénteken, vagy szombaton belenéztem a Hír TV-be, éppen a Panaszkönyv ment. A riport a magán légi járművek luxusadójáról szólt, amit az adás szerint a Fidesz eltörölt. Majd jött a "fülszöveg", így azután a fideszes oligarchák szabadon repülhetnek, na kinek a pénzén??? Persze, világos üzenet, az adófizetők pénzén.

gyorsan megnéztem, hogy nem az ATV-re kapcsoltam-e a Hír TV helyett. Nem, a visszaszerzett Hír TV műsorában ekézték a Fideszt, a kormányt.

A Fidesz nyolc év után sem képes megszervezni egy működőképes médiát. Csak a Fidesz dilettantizmusával, döntésképtelenségével magyarázható, hogy még nem rúgták ki Puzsért és eszmetársait. Valaki nem lehet szűz és kurva egyszerre.

Pelsó és társai meg ne olvassanak, nézzenek jobboldali médiát, bár Pelso is nyilván a primitív hozzászólásaiért kapja a DK-tól a járandóságát.

A jobboldal nevelje ki a média területén is a minőséget. Legyen egy TV és egy újság. Olyan minőség kell, amit például Perjés Klára, s műsora képez. S még vannak néhányan, akik versenyképesek.

A Fidesz el fogja veszíteni a következő választást, amennyiben a fent említett két stratégiai területen továbbra is bénázni fog, ha képtelen lesz egyértelmű döntéseket hozni.

A balliberális oldal győzelmeit tarvágás követte minden területen, akkor minek itt lovagot játszani. Olyan ez, mint a lövészárok, ha Te nem lősz, akkor Téged lőnek le.....A Fidesz egyenlőre a pofozógép szerepét játssza el a média, s a kultúra területén.

Kádár-imádóként kommunistázni... Oroszország ájult tisztelete közepette csápolni az atlantista/brüsszelita Vona-pártnak... egyszerre bálványozni Szálasit és Kim Ir Szent (meg utódait)... szebbjövőzve agitálni a turbó-píszí, sablon-ballibbé vedlett Vona-pártnak...

= Tunyacsáp

:)))))))

Tényleg, ha már média. Mi a helyzet a Nagy Influencerrel?
Legutóbbi 3 vlog nézőszámai kronológiai sorrendben:
70k
18k
3k

Ismételjük: 3k, azaz HÁROMEZER néző. Nos?

Bayer valóban kivétel.....

Bödőcs klasszikus: "A HírTV napi 24 órában Orbán Viktor felé fordított imazsámoly." Na hát ez tér vissza most. Kérdeztem a múltkor, ki tud valamit Császár Attiláról. Lehülyéztek, hogy még azt sem tudom, hogy az Echo-nál van. Mintha normális embertől elvárható lenne az Echo nézése. Ezt a rengeteg fideszes szennycsatornát hogy fogjátok tudni majd egyszerre nézni? Ekkora liberális médiatúlsúlyt...!

Ne képzelődj, hanem olvass! Olyan van, hogy jobbikos seggnyaló?
Vagy csak fideszes lehet?

"Vitát akarunk a műsorba, ezért jobboldalról és baloldalról is hívunk szereplőket."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés