Devizaügyben nem tárgyal a Fidesz az ellenzékkel

2018. augusztus 16. 18:32
Nem vesz részt az ellenzék devizahitelesekről szóló parlamenti ülésén a Fidesz, de az ápolási díjak változtatásáról már egyeztetnek – derült ki a csütörtöki pártközleményből.

A Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által kezdeményezett parlamenti ülésen – közölte csütörtök este a párt.

Egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket. Fellépésük rendkívül hiteltelen, hiszen amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették. Hozzáállásukról sokat elárul, hogy a szocialisták, a Jobbik és az LMP politikusai még a forintosítást sem szavazták meg. A kormány számos intézkedést hozott a devizahiteles családok megsegítésére: bevezette az árfolyamgátat, forintosította a devizahiteleket, lehetővé tette a végtörlesztést, és elszámoltatta a bankokat – írják a közleményben.

Hozzáteszik: az ápolási díj emelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Ennek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről. Közös érdek, hogy a nehéz helyzetben lévő családok szociális biztonságát erősítsük. Ezt az elkötelezettséget mutatja az is, hogy a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása (a kiemelt ápolási díj) 2010 óta 63 százalékkal nőtt.

Pénteken ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Amennyiben a Ház határozatképes lesz, és elfogadja a tervezett napirendet, két javaslatról tárgyalhat: az egyik az ápolási díj emeléséről szól, a másik a devizahitel-károsultak segítését célozza.

(MTI)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés