Nem vacsorázik Orbánnal az MTA-elnök

2018. augusztus 15. 21:25
Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke egy külföldi programra hivatkozva lemondta a miniszterelnökkel való tervezett díszvacsorát. Jóllehet, a háttérben az MTA autonómiájával kapcsolatos kérdések állnak.

Nem tartják meg Széchenyi István emléknapján a miniszterelnök és a tudósok közötti találkozót, tudta meg a 24.hu. 

Orbán Viktor és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke idén harmadszor hívta az Akadémia alapítójának születésnapjára időzített díszvacsorára a hazai tudományos élet főbb szereplőit, azonban a lap szerint a tervezett találkozó most elmaradt, miután az MTA-elnök nem tud megjelenni azon.

Az MTA sajtótitkársága elmondta, Lovász László ugyanis egy korábban leszervezett utazáson külföldön fog tartózkodni a vacsora időpontjakor. A 24.hu úgy értesült: a Pesti Vigadóba szervezett eseménnyel kapcsolatban Lovász távolmaradásáról csak a napokban értesült a Miniszterelnöki Kabinetiroda, mely így úgy döntött, a társszervező nélkül nem kerít sort a vacsorára.

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az újságnak közölte: mivel az MTA-elnöknek nem felelt meg a találkozó időpontja, új időpontot egyeztetnek.

Van rá esély, hogy Lovász távolmaradása üzenetértékű lépés lehet: az áprilisi választások után komoly feszültségek alakultak ki az MTA költségvetésének és autonómiájának ügyében, és júliusban már többen is a díszvacsora bojkottjára szólítottak fel. Lovász László emellett két hete nem volt hajlandó aláírni a 2019-es költségvetés tervezetét, melyet a jövő évi büdzsé részeként jelentett be Varga Mihály pénzügyminiszter.

A költségvetési tervezet szerint jövőre az MTA kutatóintézeteinek finanszírozását nagyrészt az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezelné, és a minisztériumhoz kerülne 28 milliárd forintnyi, eddigi MTA-s pénz szétosztása is.

Összesen 191 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy látszik,
Lovász nem szereti a Németh Sziszi pincepörijét.
Persze,
az is lehet, hogy egyszerűen nem éhes.

Holnap meg selyemzsinórja is....

Segíts már. Mi nem igaz abból amit írt???????

"...így is megvan a biztos állása és a milliós fizetése, még ha az MTA-nak juttatott összes állami pénzeket csak értelmetlen libsi-bolsi projektekre költi is el..."

Baromságot írsz, te elvakult fidióta.
Az MTA-nak ugyanis 44 (negyvennégy) kutatóintézete van, amelyek közül csupán 4-5 intézet az, amelyet az elvbarátaid "libsi-bolsi projektek" lelőhelyeként vádolhatnak.

Fel sem merülhet az az eset, hogy az MTA az összes állami pénzt ennek a 4-5 kutatóintézetnek juttatná és a túlnyomó többséget jelentő többi intézetnek pedig semmit sem adna.

Tudod, minimanó,
a bunkók azok voltak,
akik 1 (egy) óránál is KEVESEBBET adtak arra, hogy írásban véleményezzék az MTA-kutatóhálózat jövőjét meghatározó törvénymódosítási javaslatot.

Lehet, hogy csakugyan el kellett utaznia. Ha viszont csak álca és ürügy, amit állít, akkor cserbenhagyta a társait, mert az MTA elnök kapcsolattartási kötelezettsége a hivatalához tartozik.

No, Annácska az úgy van, hogy mi, utasok fizetjük a cehhet,
Orbán a kapitány - azért kapja a pénzt, hogy ne nekünk
kelljen vezetni a repülőt - és Lovász elvtárs bemegy a
kapitányfülkébe, hogy tud egy rövidebb útvonalat, mert
lehet, hogy meg tudná görbíteni a teret, ha a kapitány
odacsúsztatna neki egy borítékot.

Tudod, minimanó,
ez úgy lehet, hogy te hadoválsz.
De ha már hadoválsz, akkor két napról kellett volna hadoválnod.

Ami persze, nem lett volna igaz,
mert a két nappal korábbi szöveg csak részben volt azonos azzal, amit a minisztérium közigazgatási államtitkára, Gazsó Balázs küldött az MTA jogi főosztályának, és amire még aznap 11:30-ig kért választ.

Ne erőlködj, minimanó,
mert itt is eltaknyolsz, mint a "Bevallják" című cikk alatt
(ahol ismét helyretettelek).

Elvakult fidióta.

minimanó, minimanó,
a hülyeségedet bizonyítja,
hogy a trepanációról neked egyből jégcsákány jutott az eszedbe.
Elvakult fidióta, te...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés