Az elszigetelt Orbán

2018. július 26. 8:33

Bayer Zsolt
Magyar Idők
Mit nekünk Putyin, Merkel, Erdogan és Netanjahu, amikor Orbán nem találkozott Jávor Benedekkel és Steiner Kristóffal.

„Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy harmadik kétharmados megválasztása óta – ez is egyfajta elszigetelődés ám, például a harmadik kétharmad teljesen elszigetelte az egy százalékot sem kapott Juhász Pétertől, aki viszont akkor is világít, ha fázisceruza helyett véletlenül hozzáér a kereső kutya –, szóval amióta harmadszor is megválasztotta Orbánt a teljesen elszigetelt magyar nép, azóta mindössze az orosz elnökkel, a német kancellárral, a kínai miniszterelnökkel, a török elnökkel, az izraeli miniszterelnökkel találkozott, továbbá telefonon egyeztetett az amerikai elnökkel is.

De mit nekünk Putyin, Merkel, Li Ko-csiang, Erdogan és Netanjahu, amikor Orbán még mindig nem találkozott Jávor Benedekkel és Steiner Kristóffal. De még Sneider Tamással sem. És kétségtelen tény, hogy egyáltalán nem találkozott Guy Verhofstadtal, bár vele csak az találkozik, akinek ezért külön fizetnek, meg az anyukája. És Sargentinivel sem találkozott, de ez még csak hagyján, de még Demszky Gábor ötödik esküvőjére sem hívták meg, pedig ott volt ám csak baromi európai társaság!

Szóval el van Orbán szigetelve, na.

És a nép is el van szigetelve, sehol egy forradalom, sehol egy kis lincselés, pedig az egész baloldali és liberális (tehát az ép elmével kihívásokkal küszködő, de legalább teljesen gátlástalan) sajtó meg az ugyanilyen megmondóembereik már évek óta magyarázzák, hogy ez bizony másképpen nem fog menni, csak forradalommal meg lámpavassal meg lincseléssel, és már ki is vették a naftalinból a munkásőr-egyenruhákat meg a ’19-es bőrkabátokat, bár egyelőre még csak addig jutottak, hogy Böcskei Balázs elmagyarázta, ­miért volt csodálatos és haladó és avangárd performansz a Tanácsköztársaság, és nyilván fantasztikus művészi üzenete volt annak is, amikor a Lenin-fiúk belelőtték a Dunába Hollánékat, hát persze, a nyilasoknak is meg kellett valahonnan tanulniuk az avangárdot, maguktól sosem lettek volna ennyire kreatívok…

De hiába minden erőlködés és jó szándék, a nép éppoly elszigetelt, mint a vezetője.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pár magyarázat az "elszigetelődésre" a liberális értelmezésben:
- Orbán pincsit a gazdái magukhoz rendelték, hogy újabb utasításokat adjanak neki/számonkérjék/legorombítsák.

- Az említett vezetők egytől-egyik populisták, fasiszták, nacionalisták, a sötét oldal képviselői, akik sátáni szövetségben vannak a Patással a galamblelkű, filantróp és humanista "demokratákkal" szemben.

- Ez alól csak Merkel kivétel, aki viszont egyrészt hanyatlik, másrészt pedig heroikus szemtől szembeni küzdelmet folytat a szebb világ e sátáni ellenségével.

Kim Dzsongunnak sikerült, Trumppal "összejönnie", és palikára vennie.

https://444.hu/2018/06/12/kim-..

Jó a vicc, a cikk végén!

"Mit nekünk Putyin, Merkel, Erdogan és Netanjahu, amikor Orbán nem találkozott Jávor Benedekkel és Steiner Kristóffal."

Hát ez az! :)))

Miért pont az amerikai elnök az, akivel találkozni valamilyen mércének való megfelelést jelent.

Mikor volt látogatóban az amerikai elnöknél mondjuk, az osztrák, a dán, az olasz, a portugál, a finn, a svéd, a norvég, a horvát, a szlovén, a szlovák, a cseh állam vezetője, hogy csak néhányat említsek?

Lehet, hogy a felsoroltak közül egy-két esetben tévedek, de nem biztos.

Akkor válaszold meg te a 9:35-nél feltett kérdést. Az ottani felsoroláshoz még hozzáteszem a nagyon Amerika barát lengyeleket is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés