Mindenkit kimentettek a thai barlangból

2018. július 10. 14:38
Az utolsó gyerek és az edző is megmenekült.

Kimentették az utolsó gyereket és az edzőt a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből a mentőalakulatok kedden – jelentette a Spring News helyi tévétársaság.

A tizenkét fiú, egy ifjúsági labdarúgó csapat tagjai edzőjükkel még június 23-án rekedtek a föld alatt. A csoport utolsó tagjai helyi idő szerint 17 óra 40 perckor – közép-európai idő szerint 12.40-kor – értek ki a szabadba. Ezt követően azonnal orvosi vizsgálat alá vetették őket. Állapotukról semmit sem közöltek. Hamarosan mentőautón, majd helikopteren kórházba szállítják őket.

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem valószínű, hogy baja lenne. Hibázott azzal, hogy bementek, viszont azzal, hogy meditációs technikákat tanított a gyerekeknek ( kisebb energiaelhasználás) jelzi azt, hogy átérezte a személyes felelősségét és mindent megtett az életben maradásukért, és a pánik elkerüléséért. Korábban szerzetes volt, ott ismerte meg ezeket a módszereket.
( Arrafelé sok fiút küldenek buddhista szerzetesnek, akik egy év után döntenek arról, hogy maradnak vagy visszamennek a normál életbe.)

Én is utánatúrtam...Július 22-n van egy buddhista ünnep a három hónapos esős évszak kezdete alkalmából. Ehhez viszonyítva egy hónappal előbb indultak kirándulni, az meg egyéni pech, hogy a nagy esők hamarabb érkeztek. Szerintem a szülők is azért mentek bele az indulásba, mert a hagyományosan július közepén érkező nagy esők előtt bőven visszaértek volna.

Vannak igazán jó hírek is.

Az ünnepet simán a wikiből vettem,. azt, hogy szerzetes volt a srác és tanította a többieknek a meditációt azt a rádióban hallottam. Azt pedig, hogy gyakori az ilyen ideiglenes szerzetesség azt tudtam, van ilyen Burmában és Thaiföldön is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/..

A wiki is írja, hogy a thai buddhista szerzetesek között gyakori a határozott idejű rendben maradás.

Hála Istennek, de azért én néhány kérdést csak föltennék annak az edzőnek. Már csak azért, mert egy halálos áldozat azért mégiscsak volt.

Na jó, hát ezek a kérdések. Volt-e kitett figyelmeztetés, hogy "te marha, be ne menj", szoktak-e mások ilyenkor bemenni, stb.

Ha nem halt volna meg az a búvár, azt mondanám, hülye mázlista, hadd fusson. Tényleg gondoskodott a gyerekekről, tényleg életben vannak, persze baromi drága volt kimenteni őket, de az országimázson meg nagyot dobott, az lehet, hogy visszahozza a befektetést.

Szóval ez így rendben volna, de ott egy halálos áldozat.

Állítólag annyi volt kitéve, hogy nagy esők során veszélyes....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés