Csáky: Egyre jobb magyarnak lenne a határon túl

2018. június 30. 9:38
A Rákóczi Szövetség elnöke kiemelte, a magyar kormány odafigyelése, támogatása megjelenik a határon túli régiókban, és vannak civil szervezetek, amelyeknek fontos az ottaniak sorsa, jövője, mindez erősíti őket abban, hogy ne adják fel magyarságukat.

Magyarországnak egyre pozitívabb a kisugárzása a Kárpát-medencében, egyre jobb magyarnak lenni a határon túl – mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte, a magyar kormány odafigyelése, támogatása megjelenik a határon túli régiókban, és vannak civil szervezetek, amelyeknek fontos az ottaniak sorsa, jövője, mindez erősíti őket abban, hogy ne adják fel magyarságukat. Csáky Csongor ismertette, a szövetség Gólyahír programjának lényege, hogy a Kárpát-medencében élő magyarul beszélő családokat a magyar közösségben tartsák. Példaként említette, hogy a családokkal már a gyermekek születésekor felveszik a kapcsolatot, és szeretnék elérni, hogy később magyar óvodába, iskolába kerüljenek. 

Petrovai László, a magyariskola-választási program felelőse a műsorban elmondta, minden határon túli területnek megvan a maga sajátossága, leginkább a szórványrégióban nehézen meggyőzni a szülőket, hogy megéri magyar iskolába járatni a gyereküket.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előre látom libsi trollok hozzászólásait. Csáky nyilatkozata az ő értelemezésükben arról fog szólni, hogy a határokon belül viszont egyre rosszabb magyarnak lenne.

Jó lenne, ha valaki a szerkesztőségben legalább a címeket korrektúrázná...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés