Értelmetlen bojkottról beszélni

2018. június 21. 11:58
Ungváry abban látja az Orbán-kormány megbuktatásának lehetőségét, hogy lejáratja hazánkat külföldön.

„Az ellenzéki pártok egyik legnagyobb problémája a szellemi holdudvaruk teljes leépülése. Kiváló példa erre Ungváry Krisztián, aki a minap arról értekezett, hogy szerinte az ellenzéknek bojkottálnia kellene a jövő tavaszi európai parlamenti választást. Az egykor szebb napokat is látott történész ezzel olyan nevek mellé csatlakozott, mint például Gyurcsány Ferenc, aki tavaly tavasszal vetette fel a választási bojkott ötletét. Az ellenzéki távolmaradással a Fidesz-KDNP még a reméltnél is nagyobb arányban győzne.

A bukott miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: »Ha mindenki bojkottálná a választásokat a Jobbiktól a Momentumig, az alkalmas fegyver lehetne arra, hogy kikényszerítsük a rendszer összeomlását.« Ez a mondat jól rávilágít az ellenzéki megmondóemberek mozgatórugójára: az ország sorsa és stabilitása már egyáltalán nem érdekli őket. Számukra mindegy, hogy ki kerül hatalomra, csak Orbán Viktor bukjon meg.

Ungváry leplezetlen őszinteséggel írt arról is, hogy az ellenzékben rendre Brüsszeltől, a különféle bizottsági jelentésektől, a hetes cikkelytől vagy a Fidesz Európai Néppártból történő kizárásától remélnek valamilyen politikai eredményt. Mindez jól mutatja, hogy egyáltalán nem összeesküvés-elmélet azt gondolni, hogy az ellenzéki politikusok célja hazánk nemzetközi lejáratása.

Nem tesz másként Ungváry sem, ő is abban látja az Orbán-kormány megbuktatásának lehetőségét, hogy lejáratja hazánkat külföldön. Szerinte ugyanis mivel az Európai Unió történetében még soha nem fordult elő, hogy egy tagállamban bojkottálják az EP-választást, így ez majd arra kényszeríti az Európai Néppártot is, hogy gondolkodjon el a Fidesz kizárásán. A bojkott ötletének felvetésével Ungváry és a hozzá hasonlóan gondolkodók csupán az ellenzék totális alkalmatlanságát és gyengeségét ismerik el.”

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az ellenzéki pártok egyik legnagyobb problémája a szellemi holdudvaruk teljes leépülése. "

Metál Lady?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés